Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

EΠΙΣΗΜΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ...ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ! Ο δρόμος μέχρι την Βραζιλία....

ΚαραγκούνηςΗ Εθνική Ελλάδας για δεύτερη σερί φορά (και τρίτη γενικότερα) θα συμμετέχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας στις τάξεις της λίγο από τη μαγεία του 2004 (Καραγκούνης, Κατσουράνης). Βέβαια για να φτάσουμε μέχρι την Βραζιλία ακολουθήσαμε έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο που μας έφερε τελικά στη δεύτερη θέση πίσω από την Βοσνία (στην ισοβαθμία).
 Η Ελλάδα έδειξε την ανωτερότητα της ως ομάδα απέναντι στην Ρουμανία την οποία και νίκησε με 3-1 στο Καραϊσκάκης για τα μπαράζ, ενώ εκτός έδρας πήρε την ισοπαλία που την πήγε και τυπικά στην Βραζιλία. Η βαθμολογία του ομίλου Βοσνία Ερζεγοβίνη 25 βαθμοί Ελλάδα 25 βαθμοί Σλοβακία 13 βαθμοί Λιθουανία 11 βαθμοί Λετονία 8 βαθμοί Λιχτενστάιν 2 βαθμοί Ο δρόμος μέχρι την Βραζιλία Ας δούμε όμως αναλυτικά όλα τα παιχνίδια της Εθνική μας από τη νίκη με 2-0 επί του Λιχτενστάιν μέχρι την ισοπαλία στην Ρουμανία και την πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ρουμανία - Ελλάδα 1-1 Με τον Κώστα Μήτρογλου να "πυροβολεί" και πάλι τους Ρουμάνους μέσα στο σπίτι τους, η Ελλάδα πήρε αυτό που ήθελε (1-1) και έκλεισε εισιτήριο για τα γήπεδα της Βραζιλίας. Μαγική μπαλιά από τον Καραγκούνη στο γκολ. Ελλάδα - Ρουμανία 3-1
 Με το ένα πόδι στα τελικά της Βραζιλίας βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και με κορυφαίους τους Μήτρογλου-Σαλπιγγίδη νίκησε με 3-1 την Ρουμανία στο πρώτο ματς των μπαράζ.
 Ελλάδα - Λιχτενστάιν 2-0 Με γκολ των Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη η Εθνική ομάδα έκανε το καθήκον της επικρατώντας με 2-0 του Λιχτενστάιν και πλέον μέσω του μπαράζ θα προσπαθήσει να βρεθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας.
 Ελλάδα-Σλοβακία 1-0 Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα και με ένα γκολ-δώρο από την Σλοβακία η Ελλάδα νίκησε με 1-0 στο προτελευταίο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ελλάδα - Λετονία 1-0 Η Εθνική μας ομάδα έκανε το χρέος της κόντρα στην Λετονία την οποία νίκησε με 1-0 με γκολ του Σαλπιγγίδη. Παρέμεινε στην κορυφή με την Βοσνία η Ελλάδα "κλειδώνοντας" την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.
 Λιχτενστάιν-Ελλάδα 0-1 Το γκολ του Κώστα Μήτρογλου λύτρωσε την Εθνική μας κόντρα στο Λιχτενστάιν (1-0) και την έφερε στην κορυφή του ομίλου μετά την ήττα της Βοσνίας. Πολύ κακή η Ελλάδα στο πρώτο ημίχρονο
. Λιθουανία-Ελλάδα 0-1 Με γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου η Εθνική μας ομάδα πήρε αυτό που ήθελε στο Βίλνιους επικρατώντας με 1-0 της Λιθουανίας και "κλείδωσε" ουσιαστικά την δεύτερη θέση και ελπίζει ακόμη για την πρωτιά. Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα 3-1 Δείχνοντας πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε με 3-1 από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη στην Ζένιτσα για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.
 Σλοβακία - Ελλάδα 0-1 Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης "λύτρωσε" την Εθνική μας ομάδα και της έδωσε την πολύτιμη νίκη στην Μπρατισλάβα επί της Σλοβακίας με 1-0. Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 0-0 Η Εθνική μας ομάδα παραχώρησε τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) στην Βοσνία/Ερζεγοβίνη καθώς δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ της ευκαιρίες που είχε. Δυο δοκάρια η "γαλανόλευκη" και ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Σαλπιγγίδη
 Ελλάδα - Λιθουανία 2-0 Ένα ημίχρονο έφτανε για την Εθνική μας ομάδα για να πάρει τη νίκη με 2-0 επί της Λιθουανίας και να κάνει το "δύο στα δύο". Άλλαξε το παιχνίδι της Εθνικής η είσοδος του Μήτρογλου που είχε ένα γκολ και ένα δοκάρι
. Λετονία - Ελλάδα 1-2 Με γκολ των Σπυρόπουλου και Γκέκα η Εθνική μας ομάδα πέρασε από την Ρίγα επικρατώντας με 2-1 της Λετονίας με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθεια στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου