Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

CHAMPIONS LEAGUE... MΙΑ ΤΡΕΛΛΗ ΒΡΑΔΥΑ.....Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 3-1

Μόνο, που φέτος θα έχει και συνέχεια. Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης (για 4η φορά στην ιστορία τους), έχοντας μαζέψει 10 βαθμούς και 10 γκολ. Μια συναρπαστική πορεία, γεμάτη από συγκινήσεις, αλλά και καλή μπάλα που έπαιξαν οι πρωταθλητές Ελλάδας στα περισσότερα τους παιχνίδια.
 Ο Χαβιέρ Σαβιόλα πέτυχε δυο γκολ, θα γιορτάσει την Πέμπτη με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλιά του, αν και η μεγάλη μορφή του ματς ήταν σίγουρα ο γοργοπόδαρος Τζόελ Κάμπελ! Η ταυτότητα του αγώνα: Γήπεδο: Γ.Καραϊσκάκης Καιρός: Κρύος Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία) Βοηθοί: Γιαν Χέντρικ Σάλβερ (Γερμανία), Μάικ Πίκελ (Γερμανία) Βοηθοί περιοχών: Τομπίας Βελτζ (Γερμανία), Τομπίας Στίελερ (Γερμανία) Οι συνθέσεις: Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μασάντο (53 Βάις), Σάμαρης, Κάμπελ, Σαβιόλα (61΄Ντομίνγκεζ), Φουστέρ (88' Εντινγκά), Ολαϊτάν Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Εντινγκά, Α.Παπαδόπουλος, Ντομίνγκεζ, Γιαταμπαρέ, Βάις, Μπονγκ Άντερλεχτ (Φαν ντεν Μπρομ): Πρότο, Βάντεν Μπόρε (72 Ατσεαμπόνγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ενσακαλά, Μιλιβόγιεβιτς (53 Νούιτινγκ), Ζιλέ, Κλιεστάν, Ναχάρ, Πρατ (83΄Τίελμανς) , Μίτροβιτς Αναπληρωματικοί: Καμίνσκι, Ντε Ζέου, Νούιτινγκ, Συριάκ, Ατσεαμπόνγκ, Τίλεμανς, Βάργκας Σκόρερ: 33΄, 57΄Σαβιόλα, 93΄Ντομίνγκεζ (πέν) 38΄Κλιέσταν, Κίτρινες: 5' Κουγιατέ, 22 Μιλιβόγιεβιτς Κόκκινες: 49 Κουγιατέ, 70΄Ενσακαλά, 93΄Πράτο Ο Μίτσελ διάλεξε για το ξεκίνημα του ματς τον Μασάντο (αντί του Μανιάτη) και τον Ολαϊτάν (αντί του Μήτρογλου). Προτίμησε επίσης τον Σαβιόλα, αφήνοντας τον Τσόρι Ντομίνγκεζ στον πάγκο, ενώ έριξε από την αρχή ως ένα ακραίο τον Κάμπελ. Από την άλλη πλευρά ήταν ο Φουστέρ, παρτενέρ του Μασάντο στη μεσαία γραμμή ο Σάμαρης και η γνωστή τετράδα στην άμυνα, μπροστά από τον Ρομπέρτο.
 Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με διάταξη 4-2-3-1, την ώρα που ο κόουτς Φαν ντε Μπρομ προτιμούσε το 4-1-2-2-1, έχοντας κι αυτός τρεις σημαντικές απουσίες. Ο Σουάρες εκτός εδώ και καιρό, όπως και ο Ντεσχαχτ. Απών και ο τιμωρημένος, λόγω καρτών, Μπρούνο βασικό δεξί μπακ της βελγικής ομάδας. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους (μπλε) "ερυθρόλευκους", ήταν το πρώτο μέλημα. Κι αυτή που έφερε την πρώτη φάση, μόλις στο 2' όταν ο Χολέμπας άλλαξε ωραία με τον Σαβιόλα, πήρε τα μέτρα για την σέντρα που βρήκε τον Κάμπελ σε θέση βολή. Το σουτ του Κοσταρικανού βρήκε το χέρι του Ενσακαλά, αλλά από απόσταση αναπνοής ώστε ο Σταρκ να θεωρήσει ότι δεν υπήρχε πέναλτι.
 Ο Γερμανός, άλλωστε, απέδειξε ότι ... πέναλτι δίνει. Δεν έχει πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός δεν βιαζόταν. Δεν θέλησε να "πνίξει" την Άντερλεχτ, αλλά δεν την άφησε κιόλας να κάνει παιχνίδι. Ο Σαβιόλα είχε διάθεση, κέρδισε μάλιστα δυο φάουλ έξω από την περιοχή, το δεύτερο εκ των οποίων στο 15 εκτέλεσε καλά ο κεφάτος Μασάντο, αλλά ο Πρότο έπεσε σωστά διώχνοντας σε κόρνερ. Ένα πρώτο εικοσάλεπτο, χωρίς βέβαια την κραυγαλέα ευκαιρία, αλλά με πολλά τρεξίματα, Φουστέρ και Κάμπελ να αλλάζουν πλευρές, τον Ολαϊτάν να δίνει μάχες και βοήθειες και τους Βέλγους ουσιαστικά ακίνδυνους.
 Η πρόθεση της Άντερλεχτ, βέβαια, ήταν να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να πατήσει περιοχή. Γι αυτό και τα πολλά φάουλ που στοίχισαν νωρίς-νωρίς δυο κίτρινες κάρτες αλλά και το στενό μαρκάρισμα του Ζιλέ πάνω στον Σάμαρη, για να δυσκολέψει την πρώτη πάσα των γηπεδούχων. Από ιδέες ο Ολυμπιακός πήγαινε καλά. Κι από διάθεση επίσης. Εκτός όμως από στημένες φάσεις, δεν είχε άλλη διέξοδο για να δυσκολέψει τον Πρότο. Αν προτιμάτε η βελγική άμυνα έδειχνε καλά αντανακλαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου