Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Πίσω από τα σίδερα της φυλακής η ηγεσία της Χρυσής Αυγής...

12Οι προφυλακίσεις, οι απολογίες, η προκλητική συμπεριφορά και οι εξελίξεις στην εισαγγελική έρευνα Πρωτοφανείς εικόνες για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Πρώτη φορά αρχηγός κόμματος οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο «υπαρχηγός» του ακροδεξιού κόμματος Χρήστος Παππάς, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, τα πρωτοπαλίκαρα της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Γιώργος Ρουπακιάς καθώς και η χρυσαυγίτισσα ανθυπαστυνόμος βρίσκονται από ήδη στη φυλακή. 12 Μάλιστα, Μιχαλολι

άκος, Παππάς και Λαγός, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κρατούνται στο ίδιο κελί σε ειδικά ανακατασκευασμένο χώρο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης,
 ο Χρήστος Παππάς ως «υπαρχηγός» και ο Γιάννης Λαγός για εμπλοκή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. pappas xeiropedes LAGOS Ο «πυρηνάρχης» της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης και ο δράστης της στυγερής δολοφονίας στο Κερατσίνι, Γιώργος Ρουπακιάς οδηγήθηκαν στις φυλακές Μαλανδρίνου. Η 42χρονη ανθυπαστυνόμο, η οποία λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε στις φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα, όπου και κρατείται. Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος Για την πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής μέχρι στιγμής 18 άτομα, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος έχουν αφεθεί ελεύθερα, άλλα τέσσερα αναζητούνται από τις Αρχές ενώ για πέντε συλληφθέντες εκκρεμεί η εισαγγελική απόφαση. Οι τελευταίοι κατηγορούνται για την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Αναμένεται η δίκη της Θέμις Σκορδέλη Ποινική δίωξη για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων και παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα σε βάρος της υποψήφιας βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη. Η 50χρονη, που συνελήφθη παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο.
 Κατά τη μεταφορά της από τη Πρώην Σχολή Ευελπίδων στη ΓΑΔΑ υποστήριξε στους δημοσιογράφους πως την κατηγορούν «γιατί κυνηγάνε τη Χρυσή Αυγή και για κανέναν άλλο λόγο». Κατά την προσαγωγή της στην Ευελπίδων, δήλωσε ότι οι 140.000 ευρώ που εμφανίζεται να κατέχει είναι καταγεγραμμένες σε «βιβλιαράκια του 1974». Μετά από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι της, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημειώσεις με ονόματα, διευθύνσεις και άλλα στοιχεία μεταναστών. Η υποψήφια βουλευτής αρχικά είχε γίνει γνωστή ως «αγανακτισμένη κάτοικος» του Αγίου Παντελεήμονα. Έχει κατηγορηθεί για ρατσιστική επίθεση σε βάρος Αφγανών, αλλά η δίκη έχει αναβληθεί οκτώ φορές. Ο Μιχαλολιάκος «έριξε στον Καιάδα» το παρελθόν του για να γλιτώσει τη φυλακή Ο Νίκος Μιχαλολιάκος όχι μόνο αρνήθηκε το ναζισμό και τα κείμενα της νιότης του που υμνούσαν τον Χίτλερ αλλά χαρακτήρισε τη διάρθρωση του κόμματος δημοκρατική! Απολογούμενος ενώπιον των ειδικών ανακριτών είπε «τότε, πριν από 35 χρόνια, υπήρξε αυτή η αρθρογραφία της οποίας το περιεχόμενο δεν αποδέχομαι σήμερα.
 Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου, εκφράζεται μόνο από το εθνικιστικό κίνημα. Γι αυτό ουδέποτε υιοθέτησε εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα, το σύμβολο μας είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος...». Στην ερώτηση των ανακριτών: «Πώς σχολιάζετε το σημείο του καταστατικού που αναγνωρίζει την αρχή του αρχηγού, συμφωνείτε;» ο Ν. Μιχαλολιάκος είπε «Κατηγορηματικά απαντώ όχι. Το κείμενο αυτό είναι ψευδεπίγραφο.
Δεν ξέρω γερμανικά αλλά πληροφορούμαι ότι η λέξη Φύρερ είναι γραμμένη λάθος, γεγονός που αποδεικνύει ότι το καταστατικό είναι ψεύτικο αφού κανένας πραγματικός θιασώτης της ιδεολογίας αυτής δεν θα έκανε λάθος...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου