Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ. Γιατί πρέπει να πίνουμε το πρωί χλιαρό νερό με λεμόνι...ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ απο τον βοτανολογο ΝΙΩΤΗ.

Γιατί πρέπει να πίνουμε το πρωί χλιαρό νερό με λεμόνι μετά τον ύπνο ή πριν το πρωϊνό γεύμα; Το χλιαρό νερό με το λεμόνι μετά ακριβώς από τον ύπνο και πριν το πρωϊνό γεύμα το δεν είναι καθόλου επιβαρυντικό για την υγεία, απεναντίας είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο.
 Το μόνο αρνητικό για το χλιαρό νερό με το λεμόνι, είναι ότι σε ορισμένους ανθρώπους που έχουν την προδιάθεση μπορεί να τους ρίξει την πίεση. Είναι πολύ σημαντικό γιατί βοηθάει τόσο στην απομάκρυνση των τοξινών και στην αποτοξίνωση του συκωτιού.
Γιατί πρέπει να πίνουμε το πρωί χλιαρό νερό με λεμόνι Μετά από τις ώρες της νηστείας, κατά τον βραδινό ύπνο (που δεν έχουμε φάει τουλάχιστον από το βράδυ), το νερό με το λεμόνι βρίσκει τον οργανισμό μας καθαρό και κενό και για το λόγο αυτό βοηθάει πολύ στην αποτοξίνωση του λίπους. Το συκώτι είναι ένα βασικό όργανο για τον μεταβολισμό του λίπους και για όλη τη διαδικασία του οργανισμού, έτσι το νερό με το λεμόνι συνεισφέρει σε ένα καλύτερο μεταβολισμό, δέρμα, αλλά και στην υγεία του παχέος εντέρου.

2 σχόλια:

  1. Χλιαρό νερό με λεμόνι, είναι το πρώτο που πρέπει να πίνουμε κάθε πρωί που ανοίγουμε τα μάτια μας, ναι, είναι πολύ απλό και τα οφέλη πάρα πολλά για να τα αγνοήσεις. Όπως το βράδυ πριν ξαπλώσουμε πρέπει να τρώμε μια κουταλιά μέλι, έτσι και το πρωί χρειαζόμαστε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με μισό λεμόνι.


    Ο τρόπος που ξεκινάς την μέρα σου είναι πολύ σημαντικός, δεν έχει σημασία αν είσαι μητέρα, εργάτης, επιχειρηματίας, αθλητής, το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί έχει πολύ μεγάλη σημασία!

    Μπορεί να σκέφτεσαι ότι το πρόγραμμα σου είναι πολύ φορτωμένο για ένα σωστό πρωινό, αλλά αν μπορείς να βρεις χρόνο μόνο για ένα πράγμα το οποίο μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου ένα ποτήρι χλιαρό νερό με το χυμό από μισό λεμόνι είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου.




    Ας μάθεις γιατί να το κάνεις:




    1) Ενισχύει το ανοσοποιητικό Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κάλιο. Η βιταμίνη C μας βοηθάει να καταπολεμήσουμε τα κρυολογήματα και το κάλιο διεγείρει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, επίσης βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.




    2) Τα λεμόνια είναι απίστευτα αλκαλική τροφή!!! Μπορεί τα λεμόνια από μόνα τους να είναι όξινα αλλά μέσα στον οργανισμό μας γίνονται αλκαλικά (το κιτρικό οξύ δεν δημιουργεί οξύτητα στο σώμα όταν μεταβολίζεται). Όπως γνωρίζουμε ένα αλκαλικό σώμα είναι πραγματικά το κλειδί για καλή υγεία.




    3) Βοηθά στην απώλεια βάρους Τα Λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, η οποίες βοηθάνε στη μείωση της πείνας. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που διατηρούν μια πιο αλκαλική δίαιτα χάνουν βάρος γρηγορότερα. (όπως και το μέλι το βράδυ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή