Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΚΟΣΜΟΣ. Ο ΨΗΛΟΣ & Ο ΚΟΝΤΟΣ.......

Ο πιο κοντός άνθρωπος στο κόσμο ο Κινέζος Χι Πινγκπίνγκ με ύψος μόλις 73 εκατοστά, πέθανε σε ηλικία 21 χρονών από επιπλοκές στην καρδιά, όπως ανακοινώθηκε από το βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες.Ο Χι, ο οποίος έπασχε από μορφή πρωτογενούς νανισμού, πέθανε το Σάββατο στη Ρώμη, όπου βρισκόταν για να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό σόου. Ο Χι είχε γεννηθεί στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, στη βόρεια Κίνα το 1988.
 Ήταν μανιώδης καπνιστής και όπως ανέφερε το BBC, είχε εισαχθεί πριν από δυο εβδομάδες στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος. Ο Έντουαρντ Νίνο Ερνάντεζ, 24αχρονών, είναι τελικά πιο κοντός από τον Χι Πινγκπινγκκαι είναι ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου. το ύψος του δεν ξεπερνά τα… 70 εκατοστά! Στη παραπάνω φωτογραφία κρατάει ένα Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες στο σπίτι του, στη Μπογκοτά της Κολομβίας.
 Ο Τούρκος Σουλτάν Κόσεν, που το ύψος 2,47 μ. ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει σταματήσει να αναπτύσσεται… Ο Κόσεν πάσχει από ένα σύνδρομο που ονομάζεται «ακρομεγαλία». Το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε από έναν όγκο στην υπόφυση.
Ο Κόσεν αναδείχθηκε ως ο πιό υψηλόσωμος άνθρωπος στον κόσμο το 2012 από το αρχείο Παγκοσμίων Ρεκόρ Γκίνες. Ο Κόσεν υπεβλήθη σε νέα θεραπεία μετά την επέμβαση με ράδιο που είχε υποβληθεί τον Μάιο του 2010 στην υπόφυση, προκειμένου να ελεγχθεί η παραγωγή αυξητικής ορμόνης, τονίζουν τα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου