Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΚΟΣΜΟΣ. «Ψεύτικο το φέρετρο της περιφοράς, ο Τσάβες πέθανε στην Κούβα»

periforaΤι υποστηρίζουν στρατιωτικές πηγές για τον Ούγκο Τσάβες και τη σορό του που ακολουθούσαν χιλιάδες Βενεζουελανοί; Οι χιλιάδες Βενεζουελανοί που ακολουθούσαν επί επτά ώρες τη νεκροφόρα με τη σορό του αγαπημένου τους ηγέτη, στην πραγματικότητα ακολουθούσαν ένα ομοίωμά του, υποστηρίζουν στρατιωτικές πηγές επιμένοντας ότι ο Ούγκο Τσάβες έφτασε νεκρός από την Αβάνα στο Καράκας.
 Επικαλούμενη πηγές ανώτερων στρατιωτικών αξιωματικών της Βενεζουέλας, η ισπανόφωνη εφημερίδα ABC υποστηρίζει ότι ο Ούγκο Τσάβες είχε ήδη εκπνεύσει στην Κούβα και μετά τη μεταφορά της σορού του στο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας αυτή οδηγήθηκε απευθείας σε παρεκκλήσι της Fuente Tiuna, της Στρατιωτικής Ακαδημίας της χώρας.
 Η «αλλαγή» έγινε στο υπόγειο του κτιρίου, όταν έφτασε εκεί το ψεύτικο φέρετρο μετά την ολοκλήρωση της πομπής. Ήταν η μοναδική φορά που οι τηλεοπτικές κάμερες δεν παρακολούθησαν τη διαδικασία. Οι στρατιωτικοί με τους οποίους επικοινώνησε η εφημερίδα ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επιβεβαίωσαν ωστόσο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο ηγέτης της Βενεζουέλας Oύγκο Τσαβές δεν είχε πεθάνει στο Καράκας -όπως επιμένει η κυβέρνηση- αλλά στην Κούβα, όπου είχε πάει για να υποβληθεί σε νέα θεραπεία αντιμετώπισης του καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου