Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ. ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΣ!!! Γενική απεργία με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα....

Με απεργιακό μπαράζ απαντούν οι εργαζόμενοι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και πολιτικές οργανώσεις να καλούν τον κόσμο για μαζικές κινητοποιήσεις από το πρωί της Τετάρτης σε όλη τη χώρα. Τα συνδικάτα θα συγκεντρωθούν στο Πεδίον του Άρεως (11.00) και το ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια.
 Παράλληλες διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφοριακοί, δάσκαλοι, καθηγητές, πωλητές λαϊκών αγορών, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, ναυτεργάτες, οικοδόμοι, τραπεζικοί υπάλληλοι, συμμετέχουν στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ρεπόρτερ και συνεργεία της τηλεόρασης της Ζούγκλας θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας για να καλύψουν τις συγκεντρώσεις και τις πορείες με απευθειας συνδεσεις.
 Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον Προαστιακό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία. Οι ναυτεργάτες συμμετέχουν επίσης στην απεργία. Να σημειωθεί ότι το μέτρο της επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς δεν έχει αρθεί, ως εκ τούτου το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά (σ.σ. Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο δεν θα εκτελούνται δρομολόγια). Να σημειωθεί ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις των δρομολογίων και αλλαγές των πτήσεων λόγω στάση εργασίας της ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας)
 από τις 06:00 έως 10:00 και 17:00 έως 21:00. Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η ανάκληση της επιστράτευσης στα μέσα σταθερής τροχιάς και τα πλοία, αλλά και να δοθεί τέλος στη «βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων».
 Οι συνδικαλιστές οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «H απόκρουση των αντεργατικών, αντικοινωνικών και αναποτελεσματικών μέτρων αλλά και των αυταρχικών κυβερνητικών συμπεριφορών αποτελούν το βασικό στόχο και διεκδίκηση της 24ωρης Γενικής Απεργίας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.
 Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για την Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για να ληφθούν επιτέλους μέτρα για την ανεργία, για να υπάρξουν δουλειές για όλους, για να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι διεκδικούμε αύξηση μισθών και συντάξεων, μείωση τιμών, απαγόρευση απολύσεων και όχι απεργιών.
 Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η απάντησή μας στις αδιέξοδες και αντιαναπτυξιακές πολιτικές, που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας έχουν εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και στην κρίση. Όσο αυτές οι πολιτικές συνεχίζονται τόσο θα συνεχίζεται και ο αγώνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου