Ποιες τροφές προκαλούν πονοκεφάλους σύμφωνα με έρευνα που έκαναν σε νοσοκομείο του Σικάγο; Ποια ουσία στα τρόφιμα προκαλεί πονοκεφάλους;
Παρόλο τις αιτίες που προκαλούν πονοκέφαλο, οι ερευνητές του Νοσοκομείου «Northwestern Memorial» του Σικάγο και της Κλινικής Μάγιο στο Ρότσεστερ της Μινεσότα συνέλεξαν όλες τις τροφές που προκαλούν πονοκέφαλο και είναι αυτές που εμπεριέχουν την ουσία τυραμίνη. Πρόκειται για ουσία που βρίσκεται φυσικά στα τρόφιμα και προκύπτει από τη διάσπαση των αμινοξέων. Πιστεύεται ότι προκαλεί κάποια ανοσοποιητική αντίδραση, καθώς και πονοκέφαλο, σε ορισμένους ανθρώπους.
Οι τροφές, που περιλαμβάνουν την ουσία είναι τα φιστίκια, φάβα, αβοκάντο, μπανάνες, τα φασόλια, το σαλάμι και διάφορα τυριά, όπως το τσένταρ, το μπρι και το προβολόνε. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν είναι ακόμη σε θέση να μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια ποια τροφή και σε ποιον άνθρωπο θα προκαλέσει τελικά πονοκέφαλο.
Παρόλο τις αιτίες που προκαλούν πονοκέφαλο, οι ερευνητές του Νοσοκομείου «Northwestern Memorial» του Σικάγο και της Κλινικής Μάγιο στο Ρότσεστερ της Μινεσότα συνέλεξαν όλες τις τροφές που προκαλούν πονοκέφαλο και είναι αυτές που εμπεριέχουν την ουσία τυραμίνη. Πρόκειται για ουσία που βρίσκεται φυσικά στα τρόφιμα και προκύπτει από τη διάσπαση των αμινοξέων. Πιστεύεται ότι προκαλεί κάποια ανοσοποιητική αντίδραση, καθώς και πονοκέφαλο, σε ορισμένους ανθρώπους.
Οι τροφές, που περιλαμβάνουν την ουσία είναι τα φιστίκια, φάβα, αβοκάντο, μπανάνες, τα φασόλια, το σαλάμι και διάφορα τυριά, όπως το τσένταρ, το μπρι και το προβολόνε. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν είναι ακόμη σε θέση να μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια ποια τροφή και σε ποιον άνθρωπο θα προκαλέσει τελικά πονοκέφαλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου