Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ...ΠΕΣ ΤΗΝ ΚΙ ΑΣ ΠΕΣΕΙ ΧΑΜΩ...

Λέγε "καλημέρα" στον κόσμο. Είναι εκπληκτικό τι μπορεί να κάνει ένα "καλημέρα" στους άλλους. Λέγε "παρακαλώ" και "ευχαριστώ" ακόμα κι όταν δεν είναι απαραίτητο. Το να ζεις μια ζωή με το αίσθημα του φόβου είναι δειλία.
 Μάθε να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου. Μη νιώθεις άσχημα αν στα 20 σου η στα 30 η στα 40 δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τι ζητάς από τη ζωή σου και τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον. Μην ανησυχείς για το μέλλον.
 Δε μπορείς να μαντέψεις ή να αλλάξεις αυτό που έρχεται. Λέγε τη γνώμη σου ήρεμα και ξεκάθαρα, ακούγοντας και τη γνώμη των άλλων. Ακόμα και των χαζών και αυτών που οι υπόλοιποι τους αγνοούν.
 Ακόμα και αυτοί έχουν τη δική τους ιστορία να πουν. Απέφευγε τους επιθετικούς ανθρώπους. Απέφευγε ανθρώπους με αρνητική νοοτροπία και απόψεις. Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.

6 σχόλια:

  1. Μόλις ξυπνήσω το πρωί
    τα βλέπω όλα μαύρα,
    θέλω μια κούπα με καφέ
    και τέσσερα τσιγάρα

    Τι νόημα έχουν όλα αυτά;
    Τι τρέχω να προλάβω;
    Πέρασε η μισή ζωή
    δίχως να καταλάβω.

    Τασάκι κι αποτσίγαρα,
    φλιτζάνι κατακάθι,
    όλα μαζί στον τενεκέ
    κι απάνω το καπάκι.

    Μα φτάνω στην εξώπορτα,
    κοιτάζω τον καθρέφτη
    κι αντί να ρίξω μια μπουνιά,
    χαμογελώ στον ψεύτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα στην παρέα,Νιώτη ωραίο το ποίημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα σας φιλοι μου. Νιωτη το ποιημα δεν σου ταιριαζει, εσυ δεν καπνιζεις ουτε καφε πινεις. Σταυρουλα καλημερα νασαι καλα. Που ειναι οι υπολοιποι ρε παιδια πρεπει να σας κυνηγαω? Καλο πρωινο καλο μεσημερι και να ειστε ολοι καλα....ειμαστε ανοιχτη γραμμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Καλλιμαχε και βεβαια τιποτα δεν κανω εγω, το μονο που κανω ειναι καλη ζωη παιδια , το ποιημα ειναι για το διαταφτα ετσι κουβεντα να κανουμε, να εισται ολοι καλα

      Διαγραφή
  4. Εσένα υποψιάζομαι οτι κέρδισες το λότο μην κάνεις τον Κινέζο ,Καλλίμαχε . Αστειάκι είναι εεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή