Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. 100ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ..... Το φεγγάρι ενεπλάκη στη βύθιση του Τιτανικού!!!

Ποιος θα περίμενε ότι ο «συνωμότης» που εμπλέκεται στο περίφημο ναυάγιο του Τιτανικού θα ήταν η σελήνη! Κι όμως, σε μελέτη δύο φυσικών του Πανεπιστημίου του Τέξας, που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο, το ακίνδυνο φεγγάρι ενοχοποιείται για το τραγικό συμβάν, και μάλιστα μήνες πριν από το παρθενικό ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου.
 Στις 4 Ιανουαρίου 1912 λοιπόν, η ευθυγράμμιση ηλίου, σελήνης και Γης έγινε κατά τέτοιον τρόπο που η συνολική τους βαρύτητα δημιούργησε έναν περίεργο κύκλο από ασυνήθιστες πλημμυρίδες και άμπωτες. Κι ενώ το φαινόμενο δεν είναι και τόσο σπάνιο, συνέβη ταυτόχρονα και ένα άλλο κοσμοϊστορικό γεγονός: το φεγγάρι έκανε την κοντινότερη προσέγγιση στον πλανήτη μας κατά τα τελευταία 1.400 χρόνια.
 Και ακόμα χειρότερα, στις 3 Ιανουαρίου η Γη ήταν στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς της στον ήλιο, γεγονός που συμβαίνει βέβαια κάθε χρόνο. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η παλίρροια στις 4 Ιανουαρίου να μην είναι η συνηθισμένη, αλλά απέκτησε ύψη που δεν είχαν ιδωθεί για εκατοντάδες χρόνια, και η υπόθεση των επιστημόνων στρέφεται πλέον στο διαβόητο παγόβουνο: η ιστορική παλίρροια απελευθέρωσε ενδεχομένως πολλά από αυτά, μετατρέποντας τους θαλάσσιους δρόμους σε παγο-ναρκοπέδια τον Απρίλιο, όταν και ξεκίνησε ο Τιτανικός για το μοιραίο του ταξίδι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου