Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...Μαζι μας ο βοτανολογος Νιωτης. «Ο Καρκίνος δεν είναι ανίκητος»

Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στο κέντρο της Αθήνας ο αγώνας δρόμου «Greece Race for the Cure». Με κεντρικό σύνθημα «Μαζί τρέχουμε για τη ζωή» άνδρες, γυναίκες και παιδιά αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στο Ζάππειο, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διανύσουν μια από τις δύο αποστάσεις που έχουν οριστεί (2 χλμ. και 5 χλμ.). Η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωί.
 Ο αγώνας αποτελεί πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και διοργανώνεται σε περισσότερες από 140 πόλεις παγκοσμίως τα τελευταία 29 χρόνια από την αμερικανική οργάνωση «Susan G. Komen for the Cure».
Τα έσοδα από τις συμμετοχές θα διατεθούν για τη συντήρηση και τη λειτουργία της κινητής μονάδας ψηφιακής μαστογραφίας, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

7 σχόλια:

  1. βερικοκα & κουκουτσια

    Φενάκη τα φάρμακα κατά του Καρκίνου;




    Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν, ......ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας. Πέταγε το καλύτερο. Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό. Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο. Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα). Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17. Θυμηθείτε! τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκ. άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα (Otto Warburg).

    Τι έγινε μετά; Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νοσοκομείο – είναι η Μέκκα του καρκίνου) ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς. Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs έκανε τα πειράματα πάνω σε ποντικούς. Η ουσία που ανεκάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17. Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε. Τι θα κάνατε εσείς και εγώ αν ακούγατε τέτοια καλό νέο; Δεν θα πηδάγατε από τη χαρά σας; Ο καρκίνος ήταν τελειωμένος. Αμ δε. Το χρήμα βασιλεύει. Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα. Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αν τα κέρδη τους ανέρχονται σε πολλά δις μόνο από την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι ευχαριστημένος από τη ζωή αφού σου δίνει την ευκαιρία ν' αγαπάς, να δουλεύεις, να παίζεις και να κοιτάζεις τ' αστέρια στον ουρανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εκπαίδευση είναι θαυμάσιο πράγμα, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε κάπου-κάπου ότι από αυτά που αξίζει να μάθει κανείς τίποτα δεν μπορεί να διδαχθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου

    αποκαλύπτεται όταν κατέχει δύναμη και εξουσία.

    Αυτές φουντώνουν κάθε πάθος

    και φανερώνουν κάθε κρυμμένο ελλάτωμα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Δάσκαλε φιλόσοφε ,καλημέρα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα σας φιλοι μου και παραλληλα καλο σας μεσημερι. Σαββατο σημερα ημερα χαρας. Τιποτε αλλο απο την υγεια δεν εχει μεγαλυτερη σημασια στη ζωη μας, και γι αυτο τον λογο οχι στεναχωριες, εαν θα κανετε μια βολτα στα νοσοκομεια τοτε θα καταλαβετε ποση αξια εχει ακομη και η καθε μας ανασα. Να περνατε ολοι καλα και παραμενουμε στην ανοιχτη γραμμη του Αμανπιαρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή