Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Μαζι μας ο βοτανολογος Νιωτης.Εννέα γεύματα την ημέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα!


Νέα ερευνητικά δεδομένα, που ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, υποστηρίζουν ότι τα τρία γεύματα την ημέρα τελικά δεν είναι και τόσο φιλικά για το βάρος μας, το μεταβολικό μας προφίλ (χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, ζάχαρο), την πίεση και γενικότερα για την υγεία μας. Εάν θέλουμε να ωφεληθούμε, όσον αφορά στο βάρος και στους βιοχημικούς δείκτες της υγείας μας, θα πρέπει να «σπάσουμε» την ποσότητα του φαγητού που σκοπεύουμε να καταναλώσουμε σε μία ημέρα σε εννέα μικρά γεύματα ή τουλάχιστον σε έξι.
 Πολυάριθμες έρευνες έχουν οδηγηθεί σ’ αυτό το συμπέρασμα, η πιο πρόσφατη από τις οποίες προέρχεται από το Imperial College London.
 Οι ερευνητές συνέκριναν τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 2.000 ατόμων από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιαπωνία, την Κίνα και τις Η.Π.Α.. Παρότι συνολικά οι θερμίδες που προσλάμβαναν οι συμμετέχοντες δεν διέφεραν, περίπου οι μισοί εξ αυτών είχαν λιγότερα από έξι γεύματα την ημέρα, ενώ οι υπόλοιποι περισσότερα από έξι.
 Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες της πρώτης ομάδας είχαν υψηλότερες τιμές συστολικής πίεσης καθώς και περισσότερα κιλά σε σύγκριση με τους δεύτερους. Η παρατήρηση των Βρετανών ερευνητών είναι σύμφωνη με εκείνες αντίστοιχων ερευνών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ.
 Αν και δεν είναι ξεκάθαρο γιατί τα πολλά και μικρά γεύματα την ημέρα σχετίζονται με χαμηλότερα νούμερα στη ζυγαριά, οι ερευνητές εικάζουν ότι με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός «εκμεταλλεύεται» καλύτερα τα συστατικά των τροφών, αποφεύγονται οι απότομες αυξομειώσεις των λιπαρών οξέων στο αίμα και παρέχεται μια επιπλέον ώθηση στον ρυθμό του μεταβολισμού.

13 σχόλια:

  1. Φυσική Αντιγηραντική ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥ ΝΙΩΤΗ

    ΝΕΡΟ
    Η μεγάλη ποσότητα νερού καθημερινά (πάνω απο 8 ποτήρια την ημέρα) βοηθάει το δέρμα να διατηρείται ενυδατωμένο και να απορροφά όλα τα θρεπτικά στοιχεία που έχει ανάγκη απο τις τροφές. Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος και το πρώτο που εμφανίζει αφυδάτωση. Η αφυδάτωση επιβαρύνεται από τον κλιματισμό, την θέρμανση και τις τροφές που περιέχουν πολύ αλάτι και προσθετικά. Όταν το σώμα παραμένει αφυδατωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, γίνεται πιο ευάλωτο σε μολύνσεις του ουροποιητικού συτήματος και του εντέρου με αποτέλεσμα τη συσσώρευση τοξινών στο δέρμα, τη θαμπάδα και τα σπυράκια.

    ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ
    Το πράσινο τσάι δεν έχει υποστεί επεξεργασία πριν απο την αποξήρανση του όπως το μαύρο τσάι και έτσι παραμένει πλούσιο σε πολυφαινόλες που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Η κατανάλωση ενός με δύο φλιτζάνια πράσινου τσαγιού την ημέρα ενεργοποιούν το μεταβολισμό και ενισχύουν τις καύσεις.

    ΛΙΠΑΡΑ ΨΑΡΙΑ
    Για επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης και για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα είναι σημαντική η συχνή πρόσληψη πρωτείνων υψηλής ποιότητας. Πλούσια πηγή "καλών" πρωτεινών και λιπαρών οξέων Ω-3 και Ω-6 είναι τα ψάρια που έχουν ψηλή περιεκτικότητα σε λίπους όπως το σκουμπρί, οι αντσούγιες, η πέστροφα και ο σολωμός. Τα ψάρια αυτά είναι ιδιαίτερα ευεργετικά καθώς διαθέτουν ισχυρές αντισυπτικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην καλή κατάσταση του δέρματος και στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων.

    ΜΑΝΓΚΟ
    Η βιταμίνη Α βελτιώνει ιδιαίτερα το δέρμα και καταπολεμά δερματικά προβλήματα όπως η ακμή, η φωρίαση και το έκζεμα. Καταναλώνοντας φρέσκα λαχανικά και φρούτα, προσλαμβάνουμε με φυσικό τρόπο καροτίνη Β, μια ουσία που μετατρέπεται από το ανθρώπινο σώμα σε βιταμίνη Α. Τρώγοντας ένα μάνγκο την ημέρα προσλαμβάνουμε 90% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Προσλήψης σε βιταμίνη Α, ολόκληρη την ποσότητα της σε βιταμίνη C και 1/10 της σε βιταμίνη Ε. Επίσης, μία κανονική μερίδα καρότων στον ατμό παρέχει γύρω στο 170% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Προσλήψης σε βιταμίνη Α, ένω μια ολόκληρη ωμή πιπεριά προσφέρει 128%.

    ΛΕΜΟΝΙ
    Για φυσική καθημερινή αποτοξίνωση, ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας είναι ένα ποτήρι ζεστό νερό με λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού πριν από το πρωινό. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά έλαια και βιοφλανοειδή, ουσίες που προστατεύουν από τον καρκίνο. Επίσης περιέχουν την ουσία psoralen η οποία ενισχύει την ευεργετική επίδραση του ήλιου.

    ΑΒΟΚΑΝΤΟ
    Ένα λαχανικό ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Ε -που αποτελεί την πιο ευεργετική βιταμίνη για το δέρμα- και "καλά" λιπαρά, το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα παιδια , να προσέχετε την διαιτα σας μα μην τρωτε οτι βρητε , αλλα οτι πρεπη να τρωτε και οτι ωρα!! πρεπη να τρωτε, , για να εχεται καλη υγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποτέ δεν θα μάθεις την αληθινή χαρά,
    έως ότου έχεις αληθινά αγαπήσει,
    και ποτέ δεν θα καταλάβεις
    τι είναΠοτέ δεν θα μάθεις την αληθινή χαρά,
    έως ότου έχεις αληθινά αγαπήσει,
    και ποτέ δεν θα καταλάβεις
    τι είναι ο πόνος,
    έως ότου την χάσεις.
    ι ο πόνος,
    έως ότου την χάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλο μεσημερι κι απο εμενα να ειστε καλα, εχει βεβαια αρκετη ζεστη κι ακομη κραταει το καλοκαιρακι κι ας εχουμε φθινοπωρο. Μπαραζ απεργιων & σημερα. Διαβαστε τα νεα του Αμανπιαρε ειναι ολα προσεκτικα επιλεγμενα και ευστοχα. Καλο σας απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -γεια σας- δεν χαθηκαμε?- καλλιμαχε συνγχαρητηρια για την δουλεια που κανεις- το εμαθα απο τον φωτη οτι ανελαβες εσυ το μπλογκ- μια χαρα κι ολα ωραια- μπορει να μην εφμανιζομαι τακτικα ομως παρακολουθω τις ειδησεις- να ειστε ολοι καλα και ετοιμαστε διαθεση εν οψη σαββατοκυριακου-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα Βετα κι ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Γινονται μεγαλες προσπαθειες επειδη δεν ειναι ευκολο να συντηρησεις ενα μπλογκ, θελει χρονο και πολυ δουλεια. Θελει σκεψη τι θα ανεβασεις μην προσβαλεις, μην θειξεις, θελει πολυ προσοχη. Αλλωστε τα σχολια μας απαιτουν email και προφιλ οποταν δεν εχουμε κινδυνο παρεκτροπης και ειμαστε ηρεμοι κι ευτυχισμενοι γι' αυτο. Να εισαι καλα και παλι ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΔΩ ΑΘΗΝΑ ΠΛΕΟΝ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΛΙΜΑΧΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΑΜΑΝΠΙΑΡΕ. ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟΣΕΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΒΛΕΠΩ ΚΛΠ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ? ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΗΖΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ Η ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ? ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΤΑΝ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλο μεσημερι παιδια Βετα, Λουκα ,Καλλιμαχε, Σταυρουλα να ειστε καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όποιος ΔΕΝ αντέχει την ειλικρίνεια της ΨΥΧΗΣ.. ας ακολουθήσει το ΨΕΜΑ της φυγής

    ΑπάντησηΔιαγραφή