Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά- Γιούνκερ

Στις 19.15, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ. Στις δηλώσεις του, ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Eurogroup «πραγματικό φίλο της Ελλάδας».
 «Είπα στον κ. Γιούνκερ πως έχουμε διευρύνει ατζέντα αποκρατικοποιήσεων, έχουμε επισπεύσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και πως εντός των επόμενων εβδομάδων θα κλείσει και το πακέτο των περικοπών των 11,5 δις», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.
 Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπερθεμάτισε το γεγονός της απόλυτης προσήλωσης και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στους στόχους. Έκανε λόγο για την ανάγκη ανάπτυξης, αλλά και για το πρόβλημα της ρευστότητας. «Το μόνο που ζητεί η κυβέρνηση και η λογική είναι να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η Ελλάδα αλλαζει σελίδα και πολιτικά και οικονομικά», πρόσθεσε και επεσήμανε πως «είμαστε βέβαιοι πως θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας μας».
 «Έρχομαι στην Ελλάδα ως φίλος», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup και τόνισε ότι δεν λέει απλός ότι είναι φίλος της χώρας μας, αλλά το έχει αποδείξει κιόλας. Πέντε λεπτά πριν τις 17.30 πέρασε την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Έκανε λόγο για το «κουράγιο της κυβέρνησης» να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να καλυφθούν οι δημοσιονομικές «τρύπες», αλλά και για τον κόπο των απλών πολιτών «που πληρώνουν».
 «Η αλήθεια είναι ότι Ελλάδα περνά τον τελευταίο καιρό μια κρίση αξιοπιστίας», τόνισε στη συνέχεια. «Η πρώτη προτεραιότητα έχει να κάνει με τη δημοσιονομική εξυγίανση, γιατί αυτό θα συμβάλλει στην αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης και του έθνους γενικά. Και αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης», πρόσθεσε. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον υποδέχθηκε στα σκαλιά της εισόδου με έναν θερμό εναγκαλισμό, ενώ λίγα λεπτά αργότερα εισήλθε του Μεγάρου και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου