Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΥΓΕΙΑ. Διακοπές: Η επόμενη ημέρα!

Οι μέρες των διακοπών είναι πάντα όμορφες, ξέγνοιαστες και απολαυστικές. Ίσως όμως, για κάποιους από εμάς, μαζί με την όμορφη ανάμνηση της θάλασσας και της ψαροταβέρνας, την ηρεμία του πατρικού σπιτιού ή την όμορφη θέα του εξοχικού του φίλου μας το τέλος των διακοπών, βρίσκει και τη ζυγαριά μας αυστηρή, να έχει «τσιμπήσει» λίγο στα κιλά.
 Αυτή η χαλαρή διάθεση και η συνήθεια των Ελλήνων να διασκεδάζουν σχεδόν πάντα με φαγητό μπροστά τους, λίγο τα ουζάκια στην ακροθαλασσιά, λίγο τα παγωτά ή ίσως οι διακοπές από το πρόγραμμα σε κάποιους... δεν συγχωρούνται. Παρόλα αυτά το σημαντικό, όπως επισημαίνει η διαιτολόγος- διατροφολόγος Μυρτώ Μυλωνά, είναι να το απολαύσαμε. Όλα τα άλλα διορθώνονται. Με ποιον τρόπο;
 Τον πιο απλό! Οι πρώτες μέρες μετά τις διακοπές είναι οι μέρες της οργάνωσης. Ξεκινούν οι δουλειές, πλησιάζει το άνοιγμα των σχολείων, ξεκινούν δειλά δειλά οι δραστηριότητες. Είναι μέρες που αρχίζουμε να οργανωνόμαστε για όλο το χειμώνα. Έτσι λοιπόν στα πλαίσια αυτά μπορούμε να οργανώσουμε και τη διατροφή μας. Και τι σημαίνει να οργανώσουμε την διατροφή μας; Η οργάνωση ξεκινά από το super market. Ψώνια λοιπόν. Η αλήθεια είναι ότι τα πάντα ξεκινούν από το ψυγείο. Θα καταναλώσουμε ό,τι αγοράσουμε.
Έτσι λοιπόν ο πιο σοφός τρόπος για να «ξαναμπεί» η διατροφή σας στον ίσιο δρόμο είναι να ψωνίσετε υγιεινά. Αποφεύγουμε την αγορά τροφίμων με ζάχαρη ή λίπος. Γεμίστε τα ντουλάπια με προϊόντα ολικής άλεσης (που συχνά έλειπαν από τον φούρνο του χωριού). Το ψυγείο πρέπει να είναι γεμάτο με φρούτα, λαχανικά, άπαχα τυριά και γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου