Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Καλημερααααααα.....Ξημερωσε!...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΣΜΕ ΜΟΥ.....

21 σχόλια:

  1. Καλημερα σε ολους!!! να ειστε καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδια σημερα σας γραφω για το θαυμα του θεου!!!!! το γκοτζι μπερρυ! τρομερο βοτανο!!!το βοτανο των θεων!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα σε ολους/ες,καλε αυτο μοιαζει σαν καυτερι πιπεριτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα καρμεν ειναι θαυματουργω!! το Γκοτζι Μπερρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικα πιπερακι ειναι?αν το τρως συχνα γινεσαι ομορφη?γιατι αυτο με καιει
      χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Καρμεν!! τα ανεβαζω για να τα διαβαζεται!!! και οχι για να το σχολειαζεις χωρις λογο. διαβασε το με προσοχη! οτι και να κανεις τα χρονια δεν ερχονται πισω χα χα χα περασες τα αντα?? αντε και καλα κρασια!!!

      Διαγραφή
    3. παλι καλα που δεν ειπες καλα στερνα χαχαχα σ ευχαριστω για το τραγουδακι

      Διαγραφή
  5. Φεύγουν τα χρόνια
    κι όλα αλλάζουν όλα
    και μένει μόνο
    η ανάμνηση η παλιά

    Φεύγουν τα χρόνια
    κι όλα αλλάζουν όλα
    μόνο η αγάπη
    μένει μες στην καρδιά

    Μόνο η αγάπη
    πάντα η αγάπη
    σκέψη και νου κυβερνά
    χίλιες χαρές μας κερνά
    και η ζωή μας περνά

    Φεύγουν τα χρόνια
    κι όλα αλλάζουν όλα
    Μόνο η αγάπη
    μένει μες στην καρδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλημέρα φίλοι φίλοι μου! τελικά μίνι πιπέρια είναι?στην Μακεδονία τσούσκες τις λένε αν δεν κάνω λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα μου αρέσει που μεγαλώνω τα πολλά βάσανα και η σκοτούρες πέρασαν τα παιδιά μου τα μικρότερα αύριο γίνονται 34 .Περιμένω με λαχτάρα πότε θα γίνω ΓΙΑΓΙΑ.Πέρασαν τα χρόνια ΝΑΙ αλλά μου αρέσει.Καλημέρα σας Φίλοι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σου ευχομαι να γερνας ομορφα και παντα οταν κανεις τον απολογισμο της ζωης σου να ερχονται γλυκιες και ομορφες αναμνησεις,να τον χαίρεσαι επι της ευκαιριας

      Διαγραφή
    2. Καρμενούλα μου σε ευχαριστώ έχω δίδυμα αύριο έχουν γενέθλια .

      Διαγραφή
    3. Σταυρουλα θα σας πω την ηλικια μου και οταν με δειτε θα μινεται αφωνη δεν εχω σχεση με την ηλικια μου ειμαι 63 δεν το λεω για να πενευτω , ειμαι και χορευτης σε παραδοσιακο συλλογο δεν καθομαι καθολου εχω πολυ ενεργεια και μπορω και κανω οτι κανη ενας νεος 30 χρονων , και ολλα αυτα τα κανω λογο οτι κανω καλη ζωη και πεινω τα βοτανα μου αυτο θελω να σας μεταδωσω, γιατι σας βλεπω σαν οικογενεια μου δεν εχω κερδος ? χασουρα εχω που προσπαθω να σας μεταδοσω της γνωσεις μου,το χρωμα και το μεγεθως δεν εχουν σχεσει πόυ λεται ειναι πιπερια ΛαΘος μεγαλο οτι μιαζει με κατι ειναι το ιδιο πραγμα?

      Διαγραφή
  8. Παιδια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ!!! Ειναι αποξηραμενος γλυκος καρπος. Η φωτο το παρουσιαζει στην νοπη του μορφη. Δεν ΚΑΙΕΙ ειναι σαν σταφιδα. Εχω δοκιμασει απο τον Νιωτη. Σας δινω μια συμβουλη την οποια εχω κανει κι εγω. Παρτε αμυγδαλα ωμα, σταφιδες, λιγη καρυδοψυχα, ριξτε μεσα και Γκοτζι μπερρυ....καντετα μια μιξη και.....δοκιμαστε. Τιποτα αλλο δεν σας λεω. Καλημερα σας φιλοι μου. Δασκαλε Νιωτη εγω σε ακολουθω ΟΧΙ για να ζησω 200 χρονια αλλα να ζησω ποιοτικα και χωρις αρρωστειες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλλιμαχε εισαι διπλα μου βλεπωμαστε γευεσαι τα βοτανα μου εχεις δει βελτιωση εσυ και η οικογενεια σου και σε καταλαβενω,ειναι δυσκολο να αλλαξουμε στον αλλο τροπο ζωης , γιατι ισως? δεν μπορουνε , αλλα για θεματα υγειας καλο ειναι να κανουμε προσπαθεια

      Διαγραφή
  9. Γεια σας παιδια ισως? δεν μπορειτε να καταλαβεται περι τινος προκαιτε? γιαφτο δεν λεω τιποτα, το μονο που λεω ειναι να διαβασεται με προσοχη τα λεγωμενα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωμοφαγία και Αθλητισμός

    Posted on Μαρτίου 22, 2011


    Ωμοφαγία και αθλητισμός!

    Πολύς κόσμος πιστεύει ότι οι χορτοφάγοι είναι αδύναμα πλάσματα με μειωμένη αντοχή λόγω της έλλειψης κρέατος, πουλερικών και ψαριών από τη διατροφή τους. Οπότε αν πούμε και για βεγγανιστές ωμοφάγους τα πράγματα χειροτερεύουν…αν η κοινή γνώμη αντιτίθεται με την χορτοφαγία τι θα είχε να πει άραγε για την παντελή έλλειψη ζωικών τροφών από μια διατροφή;
    Ίσως να έλεγε, ότι είναι μια διατροφή που μόνο να αδυνατίσει τον οργανισμό μπορεί και όχι να τον οδηγήσει σε υγεία.
    Αν λέγαμε όμως ότι υπάρχουν αθλητές αλλά και πρωταθλητές που είναι βεγγανιστές αλλά και βεγγανιστές ωμοφάγοι;
    Α! εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν πως είναι δυνατόν από τη στιγμή που οι αθλητές χρειάζονται πρωτείνες. Μήπως όμως δεν είμαστε καλά πληροφορημένοι; πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι η πρωτείνη δεν είναι κατά αποκλειστικότητα συστατικό των ζωικών τροφών.
    Για να γίνω σαφής. Η ημερήσια ανάγκη για πρωτεΐνη στον άνθρωπο είναι 1γραμ. πρωτεΐνης ανά κιλό βάρους, δηλαδή ένας άνθρωπος 70 κιλών χρειάζεται 70 γραμ. βιταμίνης ημερησίως.
    π.χ. Τα κρεατικά ανά 100γρ. μας δίνουν 20-35γρ.πρωτείνης. Τα τυριά μας δίνουν από 14-25γρ.
    1 αυγό μέτριο 6γρ. το γιαούρτι 5,5γρ. το γάλα 3.15γρ.
    Τα φυστίκια ανά 100γρ. μας δίνουν 23.68γρ. Ο ηλιόσπορος 22.78 γρ. Τα αμύγδαλα 21,26 γρ.
    Το σουσάμι 17,73 γρ. Το αλεύρι σιταριού ολικής αλέσεως 13,70 γρ. Τα ρεβίθια 8,86 γρ. και πολλά άλλα φρούτα και λαχανικά μας δίνουν κάποια γραμμάρια πρωτεΐνης.
    Όπως καταλαβαίνετε η πρωτεΐνη δεν είναι πρόβλημα για τους χορτοφάγους.
    Το αντίθετο μάλιστα διότι παίρνοντας την πρωτεΐνη από φυτικές πηγές δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με χοληστερόλη (LDL), (τα φυτά δεν έχουν καθόλου χοληστερόλη) αυτή την ουσία που φράζει σταδιακά τα αγγεία και τις αρτηρίες.
    Ο οργανισμός μας δεν χρειάζεται χοληστερόλη διότι παράγει όση του χρειάζεται.
    Επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι αν τα επίπεδα χοληστερόλης στον οργανισμό μας είναι κάτω από 150 τότε είναι σίγουρο ότι δεν κινδυνεύουμε από έμφραγμα, τέτοια επίπεδα έχουν μόνον οι χορτοφάγοι.
    Άλλο ένα αμφιλεγόμενο σημείο είναι η πρόσληψη ασβεστίου και σιδήρου.
    Το ερώτημα είναι: μπορούμε να πάρουμε από τα φυτά και τους καρπούς σίδηρο;
    Η απάντηση είναι ναι αν και δεν εξυπηρετεί πολλών τα συμφέροντα!
    Η Βρετανική Ιατρική Ένωση, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η Αμερικανική Διαιτητική Ένωση συμφωνούν ότι οι χορτοφάγοι και οι βέγκαν δεν κινδυνεύουν περισσότερο από ότι οι κρεατοφάγοι από αναιμία.
    Όπως επίσης οι χορτοφάγοι καλύπτονται πλήρως και με το ασβέστιο που υπάρχει στους καρπούς, τα φρούτα και τα λαχανικά. Τα αμύγδαλα για παράδειγμα είναι ο βασιλιάς του ασβεστίου δεδομένου ότι σε 100γρ. Αμύγδαλα υπάρχουν 243mg. ασβέστιο ενώ σε ένα ποτήρι γάλα μόνον 117 mg. Στο σουσάμι 119 mg. Ενώ στο κοτόπουλο 26 mg. κ.λ.π
    Συνεπώς όχι μόνον πρέπει να αναθεωρήσουμε αλλά και να ερευνήσουμε να δούμε σε πιά σημεία γίναμε θύματα πλουτισμού κάποιον επιτήδειων που εμπορεύονται την υγεία, την ποιότητα ζωής αλλά και την τύχη του πλανήτη!



    Share this:

    Μοιραστείτε το


























    Like this:


    lLike

    2 bloggers like this.



    This entry was posted in Υγεία and tagged σεμινάρια ωμοφαγίας, υγιεινή διατροφή, φύτρα, χορτοφαγία, ωμοφαγία, αρθρίτιδα, βλαστάρια, διατροφή, θεραπευτική αγωγή, καρκίνος. Bookmark the permalink.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το κρέας επηρεάζει αρνητικά τον ανθρώπινο οργανισμό;

    Το κρέας διαχωρίζεται σε λευκό και κόκκινο κρέας. Μιλώντας για το λευκό κρέας αναφερόμαστε στα πουλερικά, στο ψάρι και στο κυνήγι. Το κόκκινο κρέας περιλαμβάνει το χοιρινό, το μοσχάρι και το αρνί. Η υπερβολική χρήση κρέατος και ειδικότερα κόκκινου κρέατος μπορεί να έχει βλαβερές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό όπως η πρόκληση αυξημένης χοληστερίνης. Αυτό συμβαίνει διότι το κόκκινο κρέας εμπεριέχει αυξημένες ποσότητες σε κορεσμένα λιπαρά οξέα τα οποία συμβάλουν στην πρόκληση υπερχοληστεριναιμίας. Επιπρόσθετα πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει πώς η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος συσχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες για πρόκληση καρκίνου του παχέος εντέρου σε μεγαλύτερες ηλικίες.

    Οι θρεπτικές και ωφέλιμες ουσίες από την κατανάλωση κρέατος μπορούν να ληφθούν εξ ολοκλήρου από άλλες τροφές στην περίπτωση των χορτοφάγων;

    Ναι. Πολλά θρεπτικά συστατικά από την κατανάλωση κρέατος μπορεί να ληφθούν και από άλλες πηγές. Για παράδειγμα όσον αφορά τον μη αιμικό σίδηρο, τον ψευδαργύρο και το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, καλές πηγές θεωρούνται τα όσπρια, τα αποξηραμένα φρούτα όπως τα αποξηραμένα βερίκοκα και σύκα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα προιόντα ολικής αλέσεως και τα δημητριακά πρωινού. Όλες οι παραπάνω τροφές χρησιμοποιούνται από τους χορτοφάγους.

    Η μέτρια χρήση κόκκινου κρέατος όπως η χρήση σε χοιρινό και σε μοσχάρι μία φορά στις 15 ημέρες όπως παρουσιάζει η Μεσογειακή διατροφή δεν αυξάνει τους κινδύνους για πρόκληση αυξημένης χοληστερίνης ή καρκίνου για την υγεία μας. Εφόσον το άτομο είναι υγιές και δεν παρουσιάζει γαστρεντερικά προβλήματα η χρήση κρέατος στην διατροφή του δεν δυσχεραίνει την πέψη. Η χορτοφαγία μπορεί να έχει πολλές θετικές επιπτώσεις στην υγεία μας εφόσον βέβαια το άτομο έχει γνώσεις διατροφής και συνεργάζεται με ένα κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο που θα καλύψει όλες τις ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά.






    6) Το κρέας επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία του ανθρώπου;


    7) Θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε το κρέας με άλλες τροφές που θα μας παρείχαν μεγαλύτερη ευεξία;

    Υπάρχουν πολλές τροφές μη ζωικής προέλευσης που μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας όπως τα όσπρια όπως οι φακές, ο αρακάς, τα ρεβίθια, η σόγια, τα αποξηραμένα βερίκοκα, τα αμύγδαλα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, τα δημητριακά πρωινού, τα αυγά, το γάλα και οι ξηροί καρποί όπως τα κάσιους και τα αμύγδαλα. Οι χρήση αυτών των τροφών μας προσδίδουν μη αιμικό σίδηρο, βοηθώντας στην πρόληψη της αναιμίας και προσδίδοντας μας ευεξία και ενέργεια.

    8) Οι χορτοφάγοι είναι τελικά πιο ισορροπημένα και "ευτυχισμένα" όντα;

    Η ισορροπία και η ευτυχία πηγάζει από την επίτευξη της σωματικής και της ψυχικής υγείας. Η επίτευξη της ψυχικής υγείας παράλληλα με την διασφάλιση μιας ισορροπημένης διατροφής όπου καλύπτονται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά με την χρήση των κατάλληλων τροφών βοηθά στην πρόληψη από κατάθλιψη και ατονία και θα ήταν καλό να είναι στόχος για όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καληνυχτα φιλε Γιωργο σημερα δεν μιλησαμε στο τηλ. θα τα πουμε ισως αυριο ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή