Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

MEDIA. Τιτάνιο το έργο της κυβέρνησης Σαμαράς, λένε τα αμερικανικά ΜΜΕ

Τιτάνιο το έργο της κυβέρνησης Σαμαράς, λένε τα αμερικανικά ΜΜΕΌπως είναι αναμενόμενο, για μια ακόμα ημέρα τα αμερικανικά Μέσα παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
 Oι «New York Times», σε δημοσίευμά τους για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, επισημαίνουν τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, τονίζεται η «δύσκολη συγκυρία» κατά την οποία αναλαμβάνει ο Αντ. Σαμαράς τα πρωθυπουργικά καθήκοντα, εν μέσω της κρίσης και μιας μακράς περιόδου αδράνειας, όπως αναφέρεται, που αποσταθεροποίησε περαιτέρω την ήδη εύθραυστη ελληνική οικονομία. Στην ανταπόκριση από την Αθήνα φιλοξενούνται απόψεις αναλυτών, καθηγητών και συνεργατών του κ. Σαμαρά, όπως του βουλευτή και στενού του συνεργάτη, Χρύσανθου Λαζαρίδη, σχετικά με την προσωπικότητα και το πολιτικό υπόβαθρο του νέου πρωθυπουργού της χώρας. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι ο νέος ρόλος του Α. Σαμαρά απαιτεί αξιοσημείωτη πολιτική ευελιξία, ικανή να αποσπάσει επαρκείς παραχωρήσεις από τις Βρυξέλλες στην χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας, ώστε να καταπραΰνει την ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και για να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε μια σκληρωτική οικονομία και ένα δυσλειτουργικό κράτος, για να πεισθεί η Γερμανία και οι υπόλοιποι πιστωτές της χώρας για τη συνέχιση της χρηματοδότησης.
 Η «Wall Street Journal» καταγράφει τις εξελίξεις με το σχηματισμό κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργία του Α. Σαμαρά, η οποία αναλαμβάνει την αποστολή υλοποίησης του σχεδίου διάσωσης, όπως αναφέρει, προβάλλοντας τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά μετά την ορκωμοσία του και την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ, όπως επισημαίνεται, κύρια αποστολή της νέας κυβέρνησης παραμένει η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας, μετά από μια μακρά περίοδο πολιτικής παράλυσης
. Η «Washington Post» αναφέρει ότι η νέα συμμαχική κυβέρνηση του Α. Σαμαρά θα αναλάβει να συμφιλιώσει τις απαιτήσεις των πιστωτών της χώρας με τις εντεινόμενες αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών. Όπως υποστηρίζεται, ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Αριστερά, δίνει ένα τέλος σε μια μακρά περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας και απομακρύνει τον κίνδυνο αποχώρησης ή αποπομπής από την Ευρωζώνη. Για την Ελλάδα, ωστόσο, όπως υποστηρίζεται, οι πιο σημαντικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν με την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου