Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ. Σνίτσελ χοιρινό

Υλικά 6 σνίτσελ
1 κούπα αλεύρι 2 αυγά 2 κούπες φρυγανιά τριμμένη ½ κούπα ελαιόλαδο
 Αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο 
3 σκελίδες σκόρδο Μαϊντανό 1 κούπα χυμό ντομάτας
 Εκτέλεση Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε τρία μπολ βάζουμε ξεχωριστά το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα και τη φρυγανιά. Στο μπολ της φρυγανιάς προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένο το σκόρδο. Στρώνουμε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε με λίγο λάδι.
 Παίρνουμε ένα – ένα τα κομμάτια του σνίτσελ και πρώτα το αλευρώνουμε καλά, μετά το περνάμε από το χτυπημένο αυγό και τελευταία από την τριμμένη φρυγανιά. Τοποθετούμε τα σνίτσελ στο ταψί, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και με 2-3 κουταλιές χυμό ντομάτας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου.

1 σχόλιο: