Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οι εικόνες με άρρωστα μωρά στο facebook προέρχονται από απατεώνες

Η συγκινητική φωτογραφία ενός άρρωστου μωρού στο Facebook θα μπορούσε να είναι μια απάτη, σύμφωνα με μια ομάδα πέντε ιστοσελίδων,που ανιχνεύουν ηλεκτρονικές απάτες. Οι διαχειριστές των ιστοσελίδων αυτών έστειλαν μια ανοικτή επιστολή στο Facebook, ζητώντας από το κοινωνικό δίκτυο την καλύτερη διαχείριση των απατών με «άρρωστα μωρά».
Οι φωτογραφίες αυτές συνήθως προέρχονται από παλιά δημοσιεύματα ή ιατρικές έρευνες, που έχουν κυκλοφορήσει, και ορισμένοι κακόβουλοι τις μοιράζουν στο Facebook, με σκοπό να ξεγελάσουν ανυποψίαστους χρήστες. Σύμφωνα με την έρευνα, οι φωτογραφίες αναδημοσιεύονται μέχρι και 600.000 φορές και συνήθως συνοδεύονται από μηνύματα του τύπου «το Facebook θα κάνει δωρεές με κάθε αναδημοσίευση της φωτογραφίας», αλλά συνήθως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η ψεύτικη δωρεά ενθαρρύνει τους χρήστες να διαδίδουν αυτές τις απάτες εν αγνοία τους. Σκοπός μιας τέτοιας απάτης είναι να γίνουν ευάλωτοι οι χρήστες και να είναι ο επόμενος στόχος μιας κλοπής.
Δυστυχώς ο αριθμός τέτοιου είδους απατών αυξάνεται συνεχώς και το Facebook θα πρέπει να λάβει καλύτερα μέτρα προστασίας, για να απομακρύνει τέτοιου είδους φωτογραφίες. Επιπλέον θα πρέπει να δημιουργήσει και την κατάλληλη πολιτική για τον εντοπισμό νέων φωτογραφιών με «άρρωστα μωρά», που «ανεβαίνουν» στο δημοφιλές αυτό κοινωνικό δίκτυο.

www.secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου