Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αγωγή εναντίον του Twitter για συκοφαντική δυσφήμιση

Πρόκειται άραγε για κενό νόμου ή μήπως η φαντασία κάποιων δικηγόρων καλπάζει; Η υπόθεση έχει ως εξής: Μία τηλεπερσόνα από την Αυστραλία έκανε ένα tweet στο οποίο κατηγορούσε τρίτο πρόσωπο ότι δημιούργησε ένα blog για να της επιτεθεί.

Το πρόσωπο αυτό της έκανε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση την οποία και κέρδισε. Παρά την αποζημίωση που έλαβε όμως, δεν έμεινε ικανοποιημένο. Στράφηκε και εναντίον του Twitter καθώς πολλοί followers της τηλεπερσόνας έκαναν retweet την ανάρτηση και επειδή αυτή εμφανίστηκε στην κεντρική του σελίδα.

Μπορεί να φαίνεται παράλογο με την έννοια ότι το Twitter δεν έχει έλεγχο πάνω σε ό,τι δημοσιεύεται μέσω της πλατφόρμας του. Αυτό όμως είναι μόνο εν μέρει σωστό καθώς ανά διαστήματα διαγράφει tweets και απενεργοποιεί λογαριασμούς. Συνεπώς έχει ένα μερίδιο ευθύνης για τα tweets των χρηστών του.


Σε μεγάλο βαθμό βέβαια παίζει ρόλο και η νομοθεσία κάθε χώρας καθώς και πώς θα αξιολογήσει κάθε δικαστής την υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία δίκη που όλοι όσοι ασχολούνται με τα social media θα παρακολουθήσουν με μεγάλο ενδιαφέρον!

www.ofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου