Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τι τρώμε;...





  
   "Σολωμός Σωτέ με Κρασί Σάμου"









Συστατικά
* 4 φιλέτα σολομού
* 1 φλυτζ. κρασί Σάμου
* ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
* αλάτι χοντρό
* πιπέρι φρέσκο
* θυμάρι
* για τη σαλάτα:
* άσπρο λάχανο
* κόκκινο λάχανο
* λίγο καρότο
* ελαιόλαδο
* γιαούρτι
* λίγο μηλόξυδο

Καθαρίζουμε τα κόκκαλα από το σολομό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κάθε φιλέτο σολομού ξεχωριστά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατόπιν τα βάζομε σε ένα ταψί και προσθέτουμε λίγο λάδι από το τηγάνι, το κρασί Σάμου, αλάτι χοντρό, πιπέρι φρέσκο και θυμάρι.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Ταυτόχρονα καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λάχανα και τρίβουμε στο τρίφτη το καρότο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, γιαούρτι, το μηλόξυδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το σολομό με συνοδεία σαλάτας.

Καλή σας όρεξη...

http://www.clickatlife.gr/syntages

1 σχόλιο: