Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τι τρώμε;...





  
    "Φιλέτο σολωμού με άνηθο"









Ο γείτονάς μας είναι εργένης. Κάθε μέρα παρελαύνουν στο σπίτι του delivery. Ο χρόνος για να φτάσει μια παραγγελία είναι τουλάχιστον 20 λεπτά. Η συνταγή αυτή θέλει συνολικά 10 λεπτά για να γίνει. Ο τρόπος μαγειρέματος είναι υγιεινός και γευστικός.

ΥΛΙΚΑ (Για 1 άτομο)
salmon11 φέτα φιλέτο σολωμού περίπου 120γρ. και πάχους 2,5 εκατοστά
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομένο
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με χαρτί κουζίνας απομακρύνετε την υγρασία από το σολωμό. Αλείψτε με ελαιόλαδο τον πάτο ενός σκεύους ασφαλούς για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων. Αλείψτε και τις δύο πλευρές του ψαριού με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τις. Τοποθετήστε το ψάρι στο σκεύος και καλύψτε πολύ καλά το σκεύος με ειδική μεμβράνη για φούρνο μικροκυμάτων (θα τη βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ). Κάντε μια μικρή τρύπα στη μεμβράνη για να διαφεύγουν οι υδρατμοί και ψήστε το ψάρι στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στη μέγιστη ισχύ. Στη συνέχεια ανοίξτε τη μεμβράνη προσθέστε το κρασί και πασπαλίστε το ψάρι με τον άνηθο. Ξανακλείστε τη μεμβράνη και ψήστε το ψάρι για 2 ακόμη λεπτά. Όταν τελειώσει ο χρόνος αφήστε το να «σταθεί» για λίγο. Σερβίρετέ το αφού το περιχύσετε με τους χυμούς του από το ψήσιμο και λεμόνι.

Αλίκη Μάρα
Οινολογία - Γευσιγνωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου