Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Στο πλευρό των πληγέντων του τσουνάμι ο γ.γ του ΟΗΕ

Συνάντηση εντός της ημέρας με τον ιάπωνα πρωθυπουργό.

Την αλληλεγγύη του εξέφρασε σε όσους έχουν πληγεί από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ο οποίος βρίσκεται από χθες στη χώρα.

«Ήρθα εδώ για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου, την αλληλεγγύη του ΟΗΕ στις αρχές της Φουκουσίμα και ιδιαίτερα στους ανθρώπους που επλήγησαν στην περιοχή. Το δυστύχημα αυτό μάς έδωσε πολλά μαθήματα. Πρέπει να βελτιώσουμε την ασφάλειά μας και τους τρόπους αντιμετώπισης των εκτάκτων καταστάσεων αυτού του είδους» είπε ο Μπαν Κι-μουν

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του επισκέφθηκε ένα κέντρο στο οποίο φιλοξενούνται 300 άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά το πυρηνικό δυστύχημα. Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από την πόλη Μιναμιζόμα και από την απαγορευμένη ζώνη των 20 χλμ γύρω από τον πυρηνικό σταθμό.

Εντός της ημέρας ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα έχει συνομιλίες με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Ναότο Καν και με τον υπουργό Εξωτερικών Τακεάκι Ματσουμότο. Επόμενος σταθμός του ταξιδιού του θα είναι η πατρίδα του, η Νότια Κορέα.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου