Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ενα... Facebook από την Google

Με το λανσάρισμα της υπηρεσίας Google+, η εταιρεία - κολοσσός του διαδικτύου διεκδικεί μερίδιο αγοράς στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης Επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται εικόνες, μηνύματα και σχόλια. Ενσωματώνει υπηρεσίες, όπως χάρτες και φωτογραφίες από τη μηχανή αναζήτησης. Τα τέσσερα δυνατά πλεονεκτήματα της νέας υπηρεσίας.
Κομμάτι από την πίτα της αγοράς των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, προσπαθεί να πάρει η Google με το λανσάρισμα της δικιάς του αντίστοιχης υπηρεσίας, που ονομάζεται Google+.
Ο κολοσσός του Ιντερνετ μπήκε δυναμικά στον χώρο των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η νέα αυτή υπηρεσία της εταιρείας επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται φωτογραφίες, μηνύματα και σχόλια, ενώ ενσωματώνει όλες τις υπηρεσίες που προσέφερε μέχρι τώρα, όπως χάρτες και φωτογραφίες από τη μηχανή αναζήτησης.
Η "μαχαιριά" αυτή, που καταφέρνει η Google στο Facebook, δεν είναι η πρώτη προσπάθεια για ένταση του ανταγωνισμού στις διαδικτυακές υπηρεσίες από την πλευρά της, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παλιότερα εγχειρήματά της, όπως το Google Wave και το Google Buzz, έπεσαν στο κενό, αφού οι χρήστες δεν έδειξαν να ικανοποιούνται από τις υπηρεσίες αυτές.
Μάλιστα τον Απρίλιο η Google έφτασε σε δικαστικό συμβιβασμό με μηνυτές της για την υπηρεσία Google Buzz, αφού κατηγορήθηκε ότι εξαπάτησε τους πελάτες της και παραβίασε την ίδια της την πολιτική για τα προσωπικά δεδομένα, καθώς όλοι οι χρήστες του Gmail είχαν ερήμην τους και λογαριασμό στο Google Buzz.
Ενα... Facebook από την GoogleΤα χαρακτηριστικά του Google+, τα οποία οι άνθρωποι της Google ελπίζουν ότι θα τους βγάλουν ασπροπρόσωπους, είναι το Circles, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μαζεύουν τους φίλους τους σε γκρουπ και να μοιράζονται διαφορετικού είδους δεδομένα με συγκεκριμένα "νέφη" φίλων, το Hangouts, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα για ζωντανή σύνδεση με εικόνα βίντεο πολλών χρηστών, το Huddle, που είναι υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων και το Sparks, το οποίο συνδέει χρήστες του Διαδικτύου με άλλους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα.
Στο δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο αντιπρόεδρος της ομάδας μηχανικών της Google, Βικ Γκαντότρα, για τη νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει: "Οι δημοσιεύσεις μέσω Διαδικτύου χρειάζονται μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση και αυτή είναι η στιγμή που ξεκινάμε. Αλλα εργαλεία ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν ιδιαίτερα δύσκολη την επιλεκτική κοινοποίηση δεδομένων σε μικρά γκρουπ".
Η τελευταία πρόταση είναι συγκαλυμμένη αναφορά στο τρόπο κοινοποίησης στα γκρουπ του Facebook. Αρκετοί αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι η νέα αυτή υπηρεσία της Google δεν θα μπορέσει να χτυπήσει την παντοδυναμία του Facebook στον χώρο τον ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.


ΕΚΛΕΨΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Χτύπημα χάκερ στην Gannett Co
Μετά την Google και την EMC Corp, και η Gannett Co, και συγκεκριμένα ο τομέας της που ασχολείται με την ενημέρωση για θέματα άμυνας, έπεσε θύμα χάκερ, όπως ανακοινώθηκε χθες από την εταιρεία.
Συγκεκριμένα, χάκερ κατάφεραν να κλέψουν προσωπικά δεδομένα, ονόματα, λογαριασμούς e-mail και κωδικούς, ενώ από όσους χρήστες των υπηρεσιών της εταιρείας είναι στρατιωτικοί των ΗΠΑ πήραν και πληροφορίες για τον βαθμό τους στο στράτευμα και στοιχεία μισθοδοσίας.
Μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι και αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης και υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
stasinopoulos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου