Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Λεφτά για χημικά πάντως υπάρχουν»

Η αμτόσφαιρα στο Σύνταγμα ήταν αποπνικτική και σε σημεία όπου καμία ένταση δεν υπήρχε, όπως πίσω από τη γραμμή των ΜΑΤ και μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη.Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος καυτηριάζει την αλόγιστη χρήση χημικών από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ και η Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κάνει λόγο για "Κενό Σύνταγμα"
Σκληρή γλώσσα για τις πρακτικές της Αστυνομίας το τελευταίο διήμερο στο κέντρο της Αθήνας χρησιμοποιούν οι Φαρμακοποιοί της Αττικής.
Ζητούν παράλληλα εισαγγελική παρέμβαση και ενημέρωση από τον Χρ.Παπουτσή για:
* τη σύσταση των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν στις 15/6 και 29/6
* τον τρόπο χρήσης τους και την εκπαίδευση που έχουν λάβει οι αστυνομικοί που τα χρησιμοποιούν
* την ημερομηνία λήξης των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν
* την προέλευση και τον τρόπο εισαγωγής τους
* αν έχει νομιμοποιηθεί η χρησιμοποίηση τους και με ποιο τρόπο

Ο Σύλλογος ζητεί επίσης από το υπουργείο να διευκρινίσει "εάν τα σημεία που έχουν ριφθεί τα ανωτέρω προϊόντα, είναι για τις επόμενες μέρες ασφαλή για τη διέλευση ανθρώπων πασχόντων από ειδικές παθήσεις, για εγκύους και μικρά παιδιά".
Επιδιώκουν ένα "κενό Σύνταγμα"
Τις μεγάλες θεσμικές εκτροπές που προκύπτουν από τις πρακτικές της ΕΛ.ΑΣ. καυτηρίασε με ανακοίνωσή της και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, σημειώνοντας ότι "η Αστυνομία δεν είναι συμμορία να χτυπά αδιακρίτως", αλλά και ότι "μία διαδήλωση διατηρεί το νόμιμο και ειρηνικό χαρακτήρα της ακόμα και όταν μία μειοψηφία εκτοξεύει πέτρες, ακόμα και μολότοφ, στα ΜΑΤ. Ως εκ τούτου, η διάλυσή της είναι παράνομη".
Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωσε με τίτλο "Λεφτά για χημικά πάντως υπάρχουν" , στα επεισόδια των δύο τελευταίων ημερών "καταλύθηκε πλήρως το θεμελιώδες πολιτικό δικαίωμα της δημόσιας διαμαρτυρίας ... είναι αδιανόητο σε μια δημοκρατική χώρα να καταλύονται πολιτικά δικαιώματα από αστυνομικές δυνάμεις, η δε Πολιτεία, όχι απλώς επί έτη να κωφεύει, αλλά και διαρκώς να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής παράνομων και αντισυνταγματικών πρακτικών".
"Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είτε δίνει εντολές προς αυτήν την κατεύθυνση είτε αδυνατεί να επιβληθεί στα υφιστάμενα σώματά του τα οποία δρουν ανέλεγκτα μεν, ένοπλα δε", εκτιμούν οι συντάκτες της ανακοίνωσης.
Είναι "διάχυτη πεποίθηση ότι η βία και τα χημικά δεν αποτελούν πλέον κυρίως μέσο διάλυσης μιας ομάδας που εκτρέπεται σε πράξεις βίας : στην πράξη, αποδέκτης τους είναι ο γενικός πληθυσμός, ο καθένας μας, είτε βρίσκεται εκεί είτε όχι, με σκοπό ώστε αύριο να ξημερώσει μια νέα μέρα σε ένα κενό Σύνταγμα. Κενό Σύνταγμα πράγματι...", καταλήγει η ανακοίνωση.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου