* 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
* 8 αγκινάρες
* 600 γραμμ. φρέσκα κουκιά
* 7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
* 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
* 1 ματσάκι άνηθο
* 1/2 ματσάκι μάραθο
* 1 κ.σ. αλεύρι
* χυμό από 2 λεμόνια
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μπολ με χοντρό αλάτι και 1 λεμόνι στυμένο (για να μη μαυρίσουν). 2. Καθαρίζουμε τα κουκιά από τις ίνες και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 5΄. Τα στραγγίζουμε. Αυτό το κάνουμε για να μη μαυρίσουν όσο θα βράζουν με τις αγκινάρες.
3. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά για 3΄-4΄ το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τις αγκινάρες και τα κουκιά.
4. Συμπληρώνουμε 2 φλιτζ. τσαγιού νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10΄.
5. Διαλύουμε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε τα αγκιναροκουκιά και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι για να δέσει η σάλτσα με τη θερμοκρασία.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά
http://argiro.gr/recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου