ΥΛΙΚΑ
450γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλυτζάνι ψύχα καρυδιού
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές φρέσκο κορίανδρο ψιλοκομμένο ή ½ κουταλιά σε σκόνη
μια πρέζα πιπέρι καγιέν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίξτε τα φασόλια και κρατήστε λίγο από το ζουμί τους. Σε ένα μπλέντερ βάλτε το σκόρδο και τα καρύδια. Στη συνέχεια προσθέστε το ξύδι και σταδιακά ενώ δουλεύει το μπλέντερ προσθέστε 4 κουταλιές από το ζουμί των φασολιών. Κατόπιν προσθέστε σιγά- σιγά το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το καγιέν. Χτηπήστε τη σάλτσα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Δοκιμάστε την και προσθέστε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται.Περιχύστε τα φασόλια με τη σάλτσα και προσθέστε το κρεμμύδι και τον κορίανδρο. Ανακατέψτε καλά. Αν δε διαθέτετε φρέσκο κορίανδρο, προσθέστε τη σκόνη μαζί τα υπόλοιπα μπαχαρικά στο προηγούμενο στάδιο στο μπλέντερ.
Tip: Αν αφήσετε τη σαλάτα στο ψυγείο για μερικές ώρες προτού τη σερβίρετε οι γεύσεις των διαφόρων συστατικών θα δέσουν καλύτερα.
Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου