* 130 ml. ξινόγαλο
* 120 ml. κρέμα γάλακτος
* 1 φλιτζ. κρασί λευκό
* ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
* αλάτι χοντρό
* πιπέρι κόκκινο
* για τη γαρνιτούρα:
* πατάτες τηγανιτές
Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά φιλετάκια κόβοντάς το πρώτα σε χοντρές φέτες και μετά σε λωρίδες. Τα αλατοπιπερώνουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε, αποσύρουμε και τοποθετούμε σε ένα μπολ που του έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί.
Ταυτόχρονα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα φιλετάκια. Τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά καλά καπό όλες τις πλευρές.
Ο κανόνας για το μοσχάρι είναι ότι μόλις φτάσει τους 80-85 θερμοκρασία είναι έτοιμο. Αρα ο καθένας το τσιγαρίζει για όσο χρόνο θέλει, από 4-5 λεπτά μέχρι και ένα τέταρτο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το ξυνόγαλο, αλάτι, πιπέρι κκαι ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση είναι έτοιμο αλλά εμείς αν θέλουμε μπορούμε να συνεχίσουμε το βρασμό του σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει όσα υγρά επιθυμούμε.
Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο με τις τηγανιτές πατάτες και πασπαλίζουμε με λίγο φιλοκομμένο μαϊντανό.
http://www.clickatlife.gr/syntages
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου