Υλικά
5 ώριμες και σφιχτές ντομάτες ή ντοματάκια Σαντορίνης
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1 αυγό χτυπημένο
1 φλ. κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο
4-5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις κόβουμε όχι πάρα πολύ, να μην γίνουν νερό, να έχουν κομματάκια. Το αδειάζουμε μέσα σε ένα μπολ και μέσα στην ντομάτα θα ρίξετε μέσα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ένα καλά χτυπημένο αυγό. Τα ανακατεύετε και μετά θα προσθέσετε λίγο αλεύρι ωσότου γίνει ένας χυλός, όχι όμως πολύ σφιχτός Ρίχνετε λάδι σε ένα τηγάνι. Μόλις κάψει το λάδι, παίρνετε ένα κουτάλι της σούπας, το γεμίζετε με το μείγμα και το ρίχνετε στο τηγάνι .Τηγανίζετε έως ότου ροδοκοκκινήση και από τις δύο πλευρές . Τα τοποθετήτε σε ένα πιάτο με στρωμένη χαρτοπετσέτα για να τραβήξει τα πολλά λάδια.
Καλή επιτυχία.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΟΥΠΑ, ΣΟΥΠΑ, ΣΟΥΠΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΣΟΥΠΑ.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΟ ΣΟΥΠΑ, Η ΣΟΥΠΑ?
Αφού σου 'πα ότι μόνο σούπα θα τρώμε από δω και πέρα. Κι εσύ τα 'κανες σούπα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πειράζει Φώτη, ας περνάς εσύ καλά, κι ας τρώμε κάθε μέρα σούπα μεσογειακή.
Φώτη τη κάνεις ελπίζω να είναι όλα καλά γλυκάκι;;;;;;;;;;;;;;;;Σταυρούλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΜΙΑ ΜΗΛΟΠΗΤΑ ΝΑ ΦΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ
ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΙ?