Αυτό το dip το προτείνουν νοσοκομειακές κλινικές στην Αμερική για υγιεινή διατροφή! Πέρα από το υγιεινό του θέματος, δεν πρόκειται για μια «αποστειρωμένη» γεύση. Το σκόρδο αν και ήπιο, λόγω ψησίματος, τα μυρωδικά και το λεμόνι συνθέτουν ένα πολύ ευχάριστο
ΥΛΙΚΑ
250γρ. άσπρα μικρά φασόλια βρασμένα
6 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμένο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε τις σκελίδες του σκόρδου και βάλτε τις σε ένα πολύ μικρό πυρίμαχο σκεύος. Καλύψτε τις με ελαιόλαδο, σκεπάστε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήστε το σκόρδο στο φούρνο στους 180o C για 30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει, στραγγίξτε το και πολτοποιήστε το μαζί με τα φασόλια, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι. Προσθέστε στο μίγμα, χωρίς να τα πολτοποιήσετε, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώστε σύμφωνα με το γούστο σας.Tip: Μπορείτε το σκόρδο να το χρησιμοποιήσετε και χωρίς να το ψήσετε, απλώς η γεύση του θα είναι πιο αψής, γι’αυτό καλύτερα να χρησιμοποιήσετε πολύ λιγότερες σκελίδες (2 ή 3).
Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία
ΕΓΩ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΝΥΣΤΙΚΟΣ ΤΡΩΩ ΕΝΑ ΣΚΟΡΔΟ,μια σκελιδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΕΤΑ ΛΙΓΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ, Η ΣΕΛΙΝΟ
ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΗ ΤΗΝ ΜΥΡΟΥΔΙΑ
αμα μπορειτε να το κανεται
για υγεια μπορειται??????????