Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μάχες στο Ρας Λανούφ

Μάχες στο Ρας ΛανούφΕισβολή στην στρατηγικής σημασίας πόλη Ρας Λανούφ πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι και συγκρούνονται με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για τον έλεγχο της πόλης, ανακοίνωσαν σήμερα οι δυνάμεις της λιβυκής εξέγερσης.
Μαχητής των δυνάμεων της αντιπολίτευσης δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης βρίσκονται ακόμη στη Ρας Λανούφ και διαπίστωσαν την παρουσία των δυνάμεων του Καντάφι στο κέντρο της πόλης.
«Είδα 150 άνδρες και τρία τανκς. Ακούω τους ήχους των συγκρούσεων», είπε.
Εκκληση για αναγνώριση του Εθνικού Λιβυκού Συμβουλίου
Την αναγνώριση του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης ζήτησε ο επικεφαλής της λιβυκής αντιπολίτευσης όλες τις χώρες, αλλά κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γερμανία, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στον εναέριο χώρο της Λιβύης.
«Ελπίζουμε ότι όλες οι χώρες θα αναγνωρίσουν το Συμβούλιο, πράγμα που θα είναι πολύ χρήσιμο», δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ο Μούσταφα Αμπντέλ Τζαλίλ, επισημαίνοντας ότι οι πιο αποτελεσματικές αναγνωρίσεις θα προέρχονται από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γερμανία.
«Η αναγνώριση εκ μέρους της Γαλλίας δίνει μία στήριξη στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο που εκπροσωπεί τη νομιμότητα στη Λιβύη», είπε.
Παρά την κατάληψη της πόλης Ζαουίγια από τις δυνάμεις του καθεστώτος Καντάφι, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης παραμένουν ισχυρές, δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου.
Ο Μούσταφα Αμπντέλ Τζαλίλ επανέλαβε επίσης την έκκλησή του για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού επάνω από τη Λιβύη. «Ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της», είπε.
«Οι Λίβυοι εξολοθρεύονται από τις αεροπορικές δυνάμεις του Καντάφι και ζητήσαμε από την πρώτη ημέρα την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμό», πρόσθεσε.
Τέλος, η λιβυκή αντιπολίτευση ζήτησε την επιβολή ναυτικού εμπάργκο και την επείγουσα αποστολή όπλων στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, καθώς και την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού στις πόλεις οι οποίες ηττήθηκαν από τις δυνάμεις του Καντάφι.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου