Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ετοίμαζαν μακελειό σε εφορία

Ετοίμαζαν μακελειό σε εφορίαΑπό αστοχία υλικού ή λάθος στη συνδεσμολογία δεν εξερράγη η βόμβα, που τοποθετήθηκε χθες το μεσημέρι στη ΔΟΥ Νέου Κόσμου, στη συμβολή των οδών Θησέως και Νεοκλέους και εξουδετερώθηκε από τους πυροτεχνουργούς, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Αν ο μηχανισμός είχε εκραγεί, όπως λένε οι ειδικοί, είναι βέβαιο ότι θα προξενούσε σοβαρές υλικές ζημιές, δεδομένου ότι ήταν ιδιαίτερα ισχυρός. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν ωρολογιακός και περιείχε περίπου δύο κιλά εκρηκτικής ύλης.
Η βόμβα εντοπίστηκε ύστερα από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, στις 2 το μεσημέρι, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA. Ο άγνωστος είπε ότι η έκρηξη θα γινόταν σε 25' και τόνισε ότι δεν ήταν φάρσα.
Το κτίριο εκκενώθηκε έγκαιρα και αποκλείστηκε η περιοχή για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι, αλλά η έκρηξη δεν έγινε στον χρόνο που είχε δώσει.
Αργότερα έγινε έρευνα από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και οι πυροτεχνουργοί εντόπισαν τη βόμβα και την εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη διάσπαση.
Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο ισόγειο της εφορίας, δίπλα στη σκάλα του κλιμακοστασίου, όπου είναι οι τουαλέτες, μέσα σε ένα μεταλλικό καλάθι απορριμάτων.
Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, όπου εξετάζονται.
Μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια, ενώ και από πλευράς Αντιτρομοκρατικής δεν υπήρχαν εκτιμήσεις για την ταυτότητα της οργάνωσης.
Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για «απάντηση» στις τελευταίες συλλήψεις για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ολγα Οικονομίδου
 Μήνυμα προς «αντάρτες πόλης» μέσω διαδικτύου
Επιστολή-μήνυμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Διαδικτύου athens.indymedia.org., προς τα ασύλληπτα μέλη του «αντάρτικου πόλης», απέστειλε η συλληφθείσα με τους καταζητούμενους για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Ολγα Οικονομίδου.
Η Οικονομίδου, η οποία υπογράφει ως «μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», παραθέτει ολόκληρη την κατάθεση αστυνόμου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και περιγράφει λεπτομερώς πώς η Αστυνομία τούς εντόπισε από ένα τηλεφώνημα αγνώστου και πώς τους παρακολουθούσαν μέχρι τη στιγμή της σύλληψης.
«Στον κόσμο της κυριαρχίας, η πληροφορία είναι δύναμη... Στα χέρια των επαναστατών... εργαλείο για απόκτηση γνώσης», αρχίζει την επιστολή της η Οικονομίδου και συνεχίζει: «Θεωρώ πρωτίστης σημασίας να δημοσιεύσω ένα συγκεκριμένο κομμάτι της δικογραφίας, ώστε κάποια κενά να μην παρερμηνευθούν. Να εξηγηθούν, χωρίς να υποτιμηθούν, αλλά ούτε και να υπερτιμηθούν, ώστε να μπορέσουν να παρακαμφθούν και κάποιοι σύντροφοι να πάρουν τις απαραίτητες προφυλάξεις».
Και καταλήγει: «Καλό δρόμο σε αυτούς που επιλέγουν τα δύσκολα μα περιπετειώδη μονοπάτια της άρνησης, της μη παραίτησης, της επανάστασης».

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣz
ktom@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου