Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ζητούν εξαίρεση από τις περικοπές

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, με αίτημα την εξαίρεση της Αστυνομίας από την πολιτική των περικοπών λόγω μνημονίου, έκαναν χτες οι Ομοσπονδίες των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και των Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Οι εκπρόσωποι των δύο Ομοσπονδιών, επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη, στο οποίο τονίζεται ότι η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση της ΕΛ.ΑΣ. θα υπονομεύσει το αγαθό της ασφάλειας, σε μια περίοδο που είναι αναγκαία προϋπόθεση για την οικονομική ανάκαμψη. Οι δύο Ομοσπονδίες ζητούν, επίσης, να εξαιρεθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τον «κανόνα» μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποστρατείες, αφού με την έλλειψη προσωπικού η αστυνομία δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα βασικά της καθήκοντα.

Δυσλειτουργίες
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χτες οι δύο Ομοσπονδίες επισημαίνεται ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει δέκτες εντόνων παραπόνων και καταγγελιών, λόγω των δυσλειτουργιών που παρατηρούνται εξαιτίας της κατάργησης ή της μη έγκαιρης έγκρισης των σχετικών πιστώσεων για δαπάνες που αφορούν τις εκτός έδρας μετακινήσεις του προσωπικού, τη συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων, τη θέρμανση, την αγορά αναλώσιμων υλικών και ειδών υγιεινής κ.λ.π.
Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, οι αστυνομικές υπηρεσίες έχουν μείνει χωρίς απόθεμα γραφικής ύλης, χωρίς βασικά είδη για την ατομική υγιεινή και, το κυριότερο, τα περισσότερα υπηρεσιακά οχήματα κινούνται χωρίς την απαραίτητη συντήρηση, με αποτέλεσμα πολλά εξ αυτών να έχουν ακινητοποιηθεί».

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου