Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Στο νοσοκομείο ο στρατηγός Γιαρουζέλσκι

Ο τελευταίος κομμουνιστής ηγέτης της Πολωνίας Βόιτσεκ Γιαρουζέλσκι νοσηλεύεται με υψηλό πυρετό και λοίμωξη του αναπνευστικού, αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.
Ο 87χρονος απόστρατος στρατηγός διακομίσθηκε την Παρασκευή στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Βαρσοβίας και σύμφωνα με τα ιατρικά ανακοινωθέντα σήμερα η υγεία του είναι σταθερή.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν επιπλοκές ο Γιαρουζέλσκι θα λάβει εξιτήριο μέσα στην εβδομάδα, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Πιοτρ Νταμπροβιέτσκι.
Ο Γιαρουζέλσκι είχε επικαλεσθεί την περασμένη εβδομάδα λόγους υγείας για να μην παραστεί στην τελετή αγιοποίησης του, πολωνού τέως Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' τον ερχόμενο Μάιο στη Ρώμη.
Ο Γιαρουζέλσκι είχε επιβάλλει στρατιωτικό νόμο, ως επικεφαλής του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Πολωνία, στις 13 Δεκεμβρίου 1981 προκειμένου να καταστείλει το ογκούμενο αντικαθεστωτικό κίνημα υπό τη σημαία του εργατικού συνδικάτου Αλληλεγγύη.
Ο Γιαρουζέλσκι είναι επίσης υπόδικος για την υπόθεση στην οποία κατηγορείται ότι «σχημάτισε ένοπλη εγκληματική οργάνωση», την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε ως επικεφαλής της στρατονομίας για να έλθει στην εξουσία το 1981. Επικαλούμενος λόγους υγείας δεν παρέστη σε πολλές ακροαματικές συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου