Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Τι τρώμε;...






"ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ"








Υλικά
5 μελιτζάνες σε σχήμα στρογγυλό
700 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουτί έτοιμη μπεσαμέλ
1 ½ μπουκάλι γάλα για να φτιάξουμε την μπεσαμέλ
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες καλά και τις κόβουμε στη μέση.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για δέκα λεπτά της ώρας.
Τις τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι μέχρι να χρυσαφίσουν και να μαλακώσουν.
Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και πατάμε ελαφρά το εσωτερικό τους με το πιρούνι χωρίς να τις λιώσουμε.
Ετοιμάζουμε τώρα τον κιμά. Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι αφού το κόψουμε σε φέτες ή κυβάκια. Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε αρκετά μέχρι να τσιγαριστεί και αυτός καλά.
Τέλος ρίχνουμε τα ντοματάκια με λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για λίγο. Αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε τον κιμά κουταλιά- κουταλιά πάνω από τις μελιτζάνες και πατάμε το μίγμα ελαφρά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ και βάζουμε 2 έως 3 κουταλιές πάνω σε κάθε μελιτζάνα με κιμά.
Κατόπιν ψήνουμε στο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για περίπου 45 λεπτά της ώρας ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.

1 σχόλιο: