Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Τι τρώμε;...






"ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΓΑΝΑΚΙ"








Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε χοντρές λωρίδες
Πιπεριές κόκκινες και πράσινες σε λωρίδες
Μία ντομάτα σφιχτή κομμένη σε μικρούς κύβους
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. κεφαλοτύρι τρμμένο
100 γρ. φέτα σε κύβους

Εκτέλεση
Ρίχνω σε τηγάνι 2 κουταλιές σούπας λάδι και μία βούτυρο. Βάζω το κοτόπουλο να τσιγαριστεί καλά και από τις 2 μεριές. Προσθέτω τις πιπεριές και μετά από λίγο την ντομάτα. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω μέχρι να αρχίσει να πήζει οπότε σβήνω τη φωτιά και ρίχνω το κεφαλοτύρι και τη φέτα.

Για το Ρύζι
1 ποτήρι ρύζι κίτρινο
3 ποτήρια νερό
1 κόκκινη - μία πράσινη πιπεριά κομμένες σε κύβους
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1/2 ντομάτα κομμένη σε κύβους

Βάζω σε κατσαρόλα το νερό να βράζει μαζί με λίγο αλάτι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνω μέσα τα λαχανικά και αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω καλά και αφήνω να βράσει μέχρι να αρχίσει να τελειώνει το νερό. Τότε προσθέτω 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σβήνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με μία πετσέτα, τοποθετώ το καπάκι της και αφήνω μέχρι να κρυώσει ελαφρά.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ με ΜΕΛΙ

Yλικά (για 30 περίπου λουκουμάδες)
40 γραμμάρια μαγιά νωπή
2 ποτήρια χλιαρό νερό
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
400 περίπου γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπώλ να διαλυθούν. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας για να ενωθεί το μείγμα με το αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένα μείγμα, ούτε αραιό ούτε πηχτό. Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και στη συνέχεια ετοιμάζουμε το τηγάνι. Βάζουμε 3 δάχτυλα λάδι σε βαθύ τηγάνι, ή κατσαρόλα μικρή, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και κατόπιν παίρνουμε με το χέρι μας κομμάτι από τη ζύμη, γεμίζουμε ένα κουταλάκι και το ρίχνουμε μέσα στο λάδι. Βουτάμε το κουταλάκι σε νερό για να μην κολλάει πάνω του η ζύμη. Αφήνουμε τους λουκουμάδες να τηγανίζονται, ανακατεύοντας με μία τρυπητή κουτάλα. Αφήνουμε να ροδίσουν αρκετά για να γίνουν τραγανοί. Τους βγάζουμε από τη φωτιά και αμέσως τους περιχύνουμε με μέλι και τους πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου