Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τι κάνουμε όταν μας πιάνουνε χωρίς εισιτήριο .

Προσοχή μπορούμε να μην πληρώσουμε πρόστιμο ούτε να δείξουμε ταυτότητα , διαβάστε τα δικαιώματά σας
Θα ηθελα να ενημερωσω τους επιβατες που αρνουνται πλεον να πληρωσουν εισιτηριο, οτι ο οποιοσδηποτε ελεγκτης που θα μπει στο λεωφορειο δε μπορει να τους γραψει. Π.χ. Ελεγκτης: "τα εισιτηρια σας παρακαλώ" επιβατης: "δεν εχω χτυπησει εισιτηριο και θα
κατεβω στην επόμενη σταση και δε εχεις δικαιωμα να με σταματησεις" (σηκωνεστε και πατατε το κουδουνι)
ελεγκτης: "πρεπει να πληρωσετε το προστιμο κυριε"
επιβατης: "δε πληρωνω τιποτε, δε σας δινω τα στοιχεια μου γιατι δεν εισαι αστυνομικος και κατεβαινω στην αμεσως επομενη σταση" (ο επιβατης παραμενει ηρεμος και διατηρει τη ψυχραιμια του, οσο κ αν ο ελεγκτης ειναι εκτος ελεγχου)
στην επομενη σταση κατεβαινετα, κ απομακρυνεστε (συνηθως κρατανε τη τελευταια πορτα κλειστη, οποτε προτιμειστε τη μεσαια)
-ο ελεγκτης δεν εχει κανενα δικαιωμα να σας σταματησει, να σας ακουμπησει ακομα και με τις ακρες των δαχτυλων του στον ωμο σας, και να σας κλεισει τον δρομο, ουτε καν να σας σκουντηξει. Ετσι λενε οι κανονες τους, απλα οι επιβατες δεν τους γνωριζουν!!!
-δεν εχει δικαιωμα να σας πιεσει να του δωσετε τα στοιχεια σας (δεν ειναι αστυνομικος!!!!) Γι'αυτο το λογο οταν τους δειχνουμε τα στοιχεια μας, ποτε δε κρατανε τη ταυτοτητα μας στα χερια τους, παρα μονο την διαβαζουν ενω τους τη δειχνουμε.
-ακομα και αν κατεβετε απ'το λεωφορειο, δε μπορει να σας σταματησει, και απλα απομακρυνεστε (γιατι ξαναλεω δεν ειναι αστυνομικος, δεν εχει εξουσια πανω σας!!!!)Μονο αν περναει απο το δρομο αστυνομια πρεπει να δωσετε τα στοιχεια σας (αλλα κ αυτο, μονο στην αστυνομια)
-δεν εχει κανενα δικαιωμα να σας παει στο τμημα, οσο και αν επιμενει. (δεν ειναι αστυνομικος, δεν εχει εξουσια!!!)
Οσο και ανα επιμενει εσεις θα απαντατε "παρεβαινεις τους κανονες σου"
να τονισω οτι αυτο μπορειτε να το κανετε μονο μεσα στο λεωφορειο, για τους ελεγκτες του μετρο, δεν γνωριζω αν ισχυει.
Δε φτανει που μας ταλαιπωρουν εδω κ 2,5 μηνες τουλαχιστον, με τις καθημερινες απεργιες τους (για να μην αναφερω οτι σχεδον καθε τεταρτη εδω κ 2 χρονια κανουν 24ωρες απεργιες) μας αυξανουν και τα εισιτηρια και εμεις δε κανουμε τιποτε για να διαμαρτυρηθουμε.
Με τοσες περικοπες στους μισθους, με τη ραγδαια αυξηση της ανεργιας (για να μην ανοιξω νεο θεμα, για το ποσο αδικο ειναι να πληρωνουν εισιτηριο οι ανεργοι, 'η τουλαχιστον θα επρεπε να εχουν εστω 50% εκπτωση) με τις σε καθημερινη βαση απεργιες τους, θελουν να δειξουμε κ κατανοηση?
Μα δε διαμαρτυρετε κανεις σε αυτη τη χωρα??

Αναγνωστρια
http://peramatozoa.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. ΡΕ ΤΖΑΜΠΑΤΖΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ???ΚΩΛΟΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΑΣ ..ΡΕΜΑΛΙΑ ???...ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ????ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ? ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ? ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΤΕ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ ΤΖΑΜΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙΟΤΣΙΦΟΥΤΗ ΧΩΡΙΑΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΘΗΝΑΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή