Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

"Αγωνία" για τους λάθρα...όταν στην Ολλανδία:"Κατά τον υπουργό Απασχόλησης, οι Πολωνοί μπορούν να μείνουν στην Ολλανδία για όσο διάστημα εργάζονται...

...αλλά σε περίπτωση που μείνουν άνεργοι πρέπει να φεύγουν, διότι, όπως είπε, αποτελούν βάρος στο κράτος. Σύμφωνα με τον Καμπ, είναι δύσκολο να ελεγχθεί πού μένουν και πού εργάζονται οι μετανάστες αυτοί, οι οποίοι, όπως ανέφερε, αντιπροσωπεύουν το 40% των ατόμων που διαμένουν σε κέντρα για άστεγους.
Ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε µετανάστες, αλλά και αυστηρές κυρώσεις σε εργοδότες που απασχολούν προσωπικό με μαύρη εργασία προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Οι πρωτοβουλίες αυτές βρίσκονται ήδη στην αρμόδια Νοµοπαρασκευαστική Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε χθες η υφυπουργός Εργασίας Αννα Νταλάρα (μιλώντας στον Βήμα 99,5). Η πρώτη έχει στόχο την επικαιροποίηση των κριτηρίων, βάσει των οποίων χορηγούνται οι άδειες διαμονής σε µετανάστες που εργάζονται νόµιµα.
Σύµφωνα µε την υφυπουργό Εργασίας, στο πλαίσιο της επεξεργασίας που έχει γίνει εξετάζεται η «µείωση του αριθµού ενσήµων που ειδικά σε ορισµένες κατηγορίες µεταναστών είναι αδύνατο να συγκεντρωθούν». Η διαδικασίααυτή θα αποτρέψει να εκπέσουν της νοµιµότητας µετανάστες που λόγω της οικονοµικής κρίσης αντιµετωπίζουν πρόβληµα µε τα ένσηµα, ενώ στη βάση αυτή µελετώνται και οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα µπορούσαν να ενταχθούν στη ρύθµιση και οι αλλοδαποί που απώλεσαν ήδη τη νόµιµη άδεια διαµονής εξαιτίας των ενσήµων."



www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου