Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ζήτησαν θανατική ποινή για τους ηγέτες της αντιπολίτευσης

Ζήτησαν θανατική ποινή για τους ηγέτες της αντιπολίτευσης
Την επιβολή θανατικής ποινής στους ηγέτες της αντιπολίτευσης ζήτησαν Ιρανοί βουλευτές, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Το αίτημά τους ακολουθεί τις χθεσινές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στην Τεχεράνη και τουλάχιστον άλλες πέντε πόλεις, τις οποίες κατέστειλε η αστυνομία.
Η αντιπολίτευση, υπό τον πρώην πρωθυπουργό Μιρ Χοσέιν Μουσαβί και τον πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου, Μεχντί Καρουμπί, ζήτησαν τη διοργάνωση διαδηλώσεων σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ευρέως ως μία προσπάθεια υπονόμευσης των ιρανών ηγετών επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις δημοφιλείς εξεγέρσεις σε αραβικές χώρες αλλά επιδεικνύει μηδενική ανοχή στις διαδηλώσεις στο Ιράν.
Οι βουλευτές φώναξαν: «Θάνατος στον Μουσαβί, τον Καρουμπί και τον Χαταμί», αναφερόμενοι και στον πρώην πρόεδρο, Μοχαμάντ Χαταμί, επίσης ηγέτη της αντιπολίτευσης, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Στο πλευρό των διαδηλωτών η Χίλαρι Κλίντον
Την ένθερμη υποστήριξή της προς τους χιλιάδες υποστηρικτές της ιρανικής αντιπολίτευσης που διαδήλωσαν την Δευτέρα στη χώρα εξέφρασε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.
Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι τους αξίζει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά που είδαν να γίνονται στην Αίγυπτο και ότι το Ιράν θα πρέπει να «ανοίξει» το πολιτικό του σύστημα.
Το Ιράν απέρριψε σήμερα τις δηλώσεις της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.
«Τα σχόλια που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από αμερικανούς επισήμους οφείλονται στη σύγχυσή τους εξαιτίας των αλλαγών στην περιοχή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ, σε μια προφανή αναφορά στην Κλίντον.

www.ethnos.gr


1 σχόλιο:

  1. ΕΛΛΑ ΧΙΛΑΡΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ.
    ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΑΚΙΑ ΣΑΣ,ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ,
    ΤΟ ΠΑΡΤΑΚΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΣΚΟΥΡΑ.
    ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΕΣ,ΤΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΠΑΡΗ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΜΗΝ ΠΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ
    ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑ.
    ΘΑ ΦΥΓΗΣ ΑΝ ΦΥΓΗΣ ΜΕ ΜΠΟΥΡΓΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή