"ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ"
Υλικά
1 1/2 κιλό πλευρά από αρνί
3 μαρούλια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
Μισό ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια πράσινα
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 αυγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα πλευρά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και όχι σε παϊδάκια, τα πλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το κρέας. Αφήνουμε να τσιγαριστούν ελαφρά, προσθέτουμε τον άνιθο ψιλοκομμένο και 2 ποτήρια νερό. Μόλις το αρνάκι μαλακώσει ρίχνουμε τα μαρούλια αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει, πλύνει καλά, κόψει και ζεματίσει για 1 λεπτό και αλατοπιπερώνουμε.Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 15 περίπου λεπτά προσέχωντας να υπάρχει ζουμί στο φαγητό μας και να μη στεγνώσει.Τέλος χτυπάμε αυγολέμονο με τα 2 αυγά και τα 2 λεμόνια και το ρίχνουμε στο φαγητό μας.
μμμμμμμμ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημενο φαγητο το φρικασε,να ηταν ομως με σπανακι ακομα καλυτερα,το μαρουλι λιγο το πικριζει
Kαι με χόρτα τα ιταλικά όμως καλό είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφή