Η νέα συσκευασία τροφίμων βασίζεται σε έναν εξελιγμένο αισθητήρα που αλλάζει χρώμα όταμ το τρόφιμο δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση.
Την καινοτομία αναπτύσσουν Βρετανοί ερευνητές του πανεπιστημίου Στραθκλάιντ της Γλασκώβης στη Σκωτία.
Ο νέος δείκτης αποτελεί οργανικό τμήμα μιας ευρύτερης συσκευασίας με την ονομασία “συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας”, που επιτρέπει τη διατήρηση των τροφίμων φρέσκων στις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να παραμένουν περισσότερο χρόνο στα ράφια των καταστημάτων και των καταναλωτών.
Οι δείκτες λειτουργούν με ενσωματωμένους αισθητήρες στη συσκευασία. Αναμένεται να μειώσουν την οικονομική σπατάλη των καταναλωτών, που, σύμφωνα με έρευνες, πετούν στα σκουπίδια πολλούς τόνους ληγμένων τροφίμων.
www.enet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου