Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Πιλάτος ο Παπουτσής τα ρίχνει στον πρύτανη

Στις αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών ρίχνει το μπαλάκι της επίλυσης του σύνθετου προβλήματος της πρόσβασης και διαμονής περίπου 250 μεταναστών στο παλιό κτήριο της Νομικής Σχολής Αθηνών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής.
Ταυτοχρόνως, όπως και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, απέκλεισαν το ενδεχόμενο μαζικής νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών, γεγονός στο οποίο εκτιμούν ότι στοχεύει η συγκεκριμένη ενέργεια.
Οπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπουτσής, «οι πανεπιστημιακές αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Νομική Σχολή Αθηνών. Επίσης έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα να εκτιμήσουν τις δυνατότητες της πανεπιστημιακής κοινότητας και με απόφαση των αρμοδίων οργάνων να ζητήσουν τη συνδρομή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, όπως ορίζει ο νόμος του κράτους. Ολα τα υπόλοιπα, που ακούγονται σήμερα στη δημόσια συζήτηση, είναι μια προσπάθεια απόσεισης ευθυνών, αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συμβάλλουν αντικειμενικά στην επιδίωξη των στόχων της κινητοποίησης που διοργάνωσε η Κίνηση "Φόρουμ των Μεταναστών" επιδιώκοντας την άμεση νομιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα».
Από την πλευρά του ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα παραμείνει αταλάντευτη στην πολιτική της υπεύθυνης κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών, τους οποίους αφορούν αποκλειστικά οι διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε πέρυσι από τη μια, αλλά και της αποφασιστικής αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου μεταναστών από την άλλη».
Οι περισσότεροι από τους μετανάστες, που ουσιαστικά έχουν προσκληθεί στη Νομική Σχολή για να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους, διαθέτουν το γνωστό έγγραφο της Αστυνομίας με το οποίο καλούνται να εγκαταλείψουν τη χώρα καθώς δηλώνουν ότι προέρχονται από χώρες που δεν μπορεί να γίνει απέλαση.
Ακόμη υπάρχουν άτομα που έχουν υποβάλει αιτήσεις για χορήγηση ασύλου ή καθεστώτος διεθνούς προστασίας. Ολοι ζουν και πολλοί εργάζονται στην Κρήτη, παρότι χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα. *

www.enet.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΣΥ ΒΡΕ ΑΛΗΤΗ ΕΙΣΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΣΥ ΜΩΡΗ ΚΟΛΟΓΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΥΣ ΕΙΣΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΠΡΙΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή