Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Το Χάρβαρντ Νο1 πανεπιστήμιο και στο Ίντερνετ

Έρευνα δείχνει ότι οι χρήστες του διαδικτύου κάνουν... chat στο όνομά του
Θεωρείται ως το καλύτερο Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, και ένα από τα δύο καλύτερα στον κόσμο. Πρόκειται για το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, που σύμφωνα με έρευνα κατέχει και την πρώτη θέση στα θέματα συζητήσεων περί ανώτατης εκπαίδευσης μεταξύ χρηστών του διαδικτύου.

Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της Αμερικανικής εταιρίας ανάλυσης γλωσσικών δεδομένων στις επικοινωνίες, Global Language Monitor, που μέτρησε τις αναφορές της λέξης «Harvard» σε blogs, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε 75.000 ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας που διεξήγαγαν την έρευνα αναφέρουν ότι σε αυτό ίσως συνέβαλε και η αναφορά στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο στην πρόσφατη ταινία «the social Network» που αναφέρεται στον Mark Zuckerberg, ο οποίος δημιούργησε το Facebook την περίοδο σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Harvard.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτελούν για τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα ένα καλό εργαλείο για την εξακρίβωση της «δημοτικότητάς» τους ανάμεσα σε νέους φοιτητές αλλά και στους γονείς τους. Το Harvard είχε κερδίσει την πρωτη θέση σε ανάλογη έρευνα και το 2008.

Η πρώτη δεκάδα στη λίστα των Πανεπιστημίων με την περισσότερη δημοφιλία στο ίντερνετ περιλαμβάνει επίσης τα Πανεπιστήμια Κολούμπια, Στάντφορντ, Κορνέλ όπως και το Πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας.

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου