Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Διαδηλώσεις εκπαιδευτικών και φοιτητών στην Ιταλία

Περισσότεροι από 40.000 Ιταλοί, μεταξύ των οποίων πολλοί φοιτητές και εκπαιδευτικοί, κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Ρώμης, της Μπολόνια, του Μιλάνου και της Φλωρεντίας, ζητώντας να γίνει σεβαστό το Σύνταγμα της χώρας και διεκδικώντας το δικαίωμά τους σε δωρεάν δημόσια, ποιοτική παιδεία.
Η εντολή που είχαν οι διαδηλωτές ήταν να αφήσουν στην άκρη τις πολιτικές ετικέτες και έτσι στη Ρώμη στην κεφαλή της πορείας τοποθετήθηκε η μεγαλύτερη ιταλική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, μήκους 200 μέτρων. Οι οργανωτές είπαν ότι κατάφεραν να συγκεντρώσουν περίπου ένα εκατομμύριο άτομα σε όλη τη χώρα, αλλά, σύμφωνα με την αστυνομία, στην πρωτεύουσα ο αριθμός των διαδηλωτών συνολικά έφθανε μόνο τις 43.000, εκ των οποίων οι 25.000 στη Ρώμη.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από 94 μη κυβερνητικές οργανώσεις και στηρίχθηκε από το συνδικάτο Cgil και δύο αντιπολιτευόμενα κόμματα.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν κυρίως την περικοπή του προϋπολογισμού για την παιδεία και τον πολιτισμό.

www.zougla.gr

3 σχόλια:

  1. Η εντολή που είχαν οι διαδηλωτές ήταν να αφήσουν στην άκρη τις πολιτικές ετικέτες και έτσι στη Ρώμη στην κεφαλή της πορείας τοποθετήθηκε η μεγαλύτερη ιταλική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, μήκους 200 μέτρων.

    Γαμώτη μου(και συγνώμη για τη βρισιά) ΖΗΛΕΥΩ. Πότε κι εμείς θα καταλάβουμε ότι όλοι ενωμένοι, πρέπει να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα; Οι Ιταλοί δείχνουν να το καταλαβαίνουν. ΄Αντε να δούμε, εμείς, πότε;

    ΄Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έφη και εγώ μαζί σου ζηλεύω αλλά εμείς ακόμα κοιμόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ,
    ΟΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΟΝ,
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΤΑ ΣΚΑΤΟΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ,
    ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΡΓΑΖΩΝΤΑΙ.
    ΕΜΕΙΣ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΙΣΩΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΛΕΕΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ.
    ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕ.
    ΗΛΙΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή