Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ. Κυπελλούχος η ΑΕΚ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-1 ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΙΤΛΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE

Κυπελλούχος η ΑΕΚ Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στον τελικό του ΟΑΚΑ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Για την Ένωση σκόραραν οι Μάνταλος (39’) και Τζεμπούρ (51’) και χάρισαν στους «κιτρινόμαυρους» το 15ο τρόπαιο στην ιστορία τους, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στο 85’ με τον Τσόρι Ντομίνγκες. O Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή που είχε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και προδόθηκε από τα κενά στην άμυνά του. Στο τέλος του αγώνα μείωσε και έβαλε «φωτιά» στο ματς, όμως δεν στάθηκε ικανό για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.
 Η ομάδα που έδειχνε να κυριαρχεί στο γήπεδο από τα πρώτα λεπτά ήταν ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα, παρά την μεγάλη αποχή από τα επίσημα παιχνίδια μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν πρώτοι. Μόλις στο 4’ ο Φουστέρ με κεφαλιά προσπάθησε να βρει το δρόμο για τα δίχτυα, χωρίς να τα καταφέρει. Από την άλλη, η ΑΕΚ κράτησε πιο παθητικό ρόλο και έδειξε να ψάχνει την κατάλληλη στιγμή για να σκοράρει, έχοντας στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Από το 30’ και μετά ισορρόπησε το παιχνίδι και μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Στο 39’ ο Βάργκας έβγαλε εξαιρετική σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και ο Μάνταλος που έσπασε το τεχνικό οφσάιντ, βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά από τον Ρομπέρτο και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
 Ο Ολυμπιακός προσπάθησε άμεσα να αντιδράσει και με κεφαλιά του Κασάμι από καλή θέση έχασε μεγάλη ευκαιρία. Λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι! Σε μία φάση που ο Τζεμπούρ βρέθηκε απέναντι από τον Ρομπέρτο, ο Ντα Κόστα τον ανέτρεψε, όμως ο Σιδηρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 51’ ο Τζεμπούρ ξέφυγε από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και νίκησε εκ νέου τον Ρομπέρτο, σημειώνοντας το 2-0 υπέρ της ΑΕΚ, που τελικά αποδείχθηκε αξεπέραστο για τον Ολυμπιακό. Στο 65' ο Μάρκο Σίλβα έριξε στο ματς και τον Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος κατάφερε να μειώσει. Προηγουμένως, στο 80’, ο Μαζουακού επιχείρησε να σκοράρει από μακριά αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Ντομίνγκες ήταν πιο εύστοχος και στο 85’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και έτσι η ΑΕΚ κέρδισε με 2-1 και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου