Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Γιατί οι «φίλοι της βροχής» είναι πιο ευτυχισμένοι.....

άντρας συναισθήματα βροχήΕίσαι κάποιος που χαίρεται όταν οι πρώτες σταγόνες της βροχής αρχίζουν και πέφτουν από τον ουρανό; Είσαι από εκείνους που όταν το δελτίο καιρού μιλάει για βροχές, υπέροχες εικόνες χουχουλιάσματος κάτω από κουβέρτες με καφέ και βιβλία, περνάνε από μπροστά σου; Αν ναι, τότε ανήκεις σε μια πολύ ειδική κατηγορία ανθρώπων που λέγονται «φίλοι της βροχής». Ανήκεις, λοιπόν, σε εκείνους που αγαπάνε τη βροχή. Έχεις πιθανότατα βαρεθεί τους γύρω σου να γκρινιάζουν ασταμάτητα για την βροχή, το πώς βράχηκαν και κρύωσαν. Εν τω μεταξύ, εσύ, φαντάζεσαι υπέροχες σταγόνες βροχής και αναρωτιέσαι πώς κάποιος μπορεί να μην εκτιμά μια τόσο όμορφη μέρα. Εσύ όχι απλά είσαι χαρούμενος όταν βρέχει, αλλά είναι πολύ πιθανό να είσαι πολύ πιο ευτυχισμένος απ’ ότι όλες τις υπόλοιπες μέρες. Κι εδώ είναι 7 λόγοι για τους οποίους οι φίλοι της βροχής, είναι πιο ευτυχισμένοι στην ζωή τους.
 1. Συγχρονίζονται καλύτερα με τις αισθήσεις τους και απολαμβάνουν περισσότερο την ζωή Οι άνθρωποι που αγαπάνε την βροχή απολαμβάνουν τις εμπειρίες τους. Μπορούν να περιγράψουν την βροχή με ζωηρές λεπτομέρειες, από τον γοητευτικό ήχο των σταγόνων μέχρι την μαγική εικόνα που σχηματίζεται στο τζάμι από τις σταγόνες που πέφτουν. Εκτιμούν την μυρωδιά της καταιγίδας και την αίσθηση του νερού που αγγίζει το δέρμα τους. Γνωρίζουν ακόμα και την γεύση των σταγόνων καθώς κοιτάνε ψηλά, με τα χέρια ανοιχτά και καλοδέχονται τις σταγόνες από τα σύννεφα.
 2. Ξέρουν να ζουν την στιγμή Ο ερευνητής σε θέματα ευτυχίας Dr. Matt Killingsworth, χρησιμοποίησε ένα application που λέγεται «Μέτρησε την ευτυχία σου» για να μετρήσει το επίπεδο ευτυχίας των ανθρώπων κατά την διάρκεια της καθημερινότητάς τους, σε πραγματικό χρόνο. Αυτό που βρήκε, ήταν η άμεση σύνδεση της ευτυχίας τους και των συναισθημάτων τους με ότι κι αν έκαναν.
 3. Έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους Ας το δούμε ξεκάθαρα, αν είσαι ένας ενήλικας που τρέχει σαν τετράχρονο κάτω από την βροχή και δεν σε νοιάζει τι μπορεί οι άλλοι να πουν και να σκεφτούν, τότε απλά είσαι πραγματικά σίγουρος για τον εαυτό σου. Είσαι άνετος και χαλαρός και η μιζέρια και η κατάθλιψη δεν σου ταιριάζουν. Ακόμα κι όταν τα μαλλιά χαλάνε και το μακιγιάζ καταρρέει, εσένα δεν σε νοιάζει! Κι αυτό μετράει!
 4. Είναι πιο ανθεκτικοί στις δύσκολες στιγμές Οι φίλοι της βροχής, καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι λίγη βροχή, χρειάζεται για να ανθίσουν τα λουλούδια. Όταν τα πράγματα στραβώνουν στην ζωή, εκείνοι είναι που σκέφτονται «θα περάσει κι αυτό». Στην πραγματικότητα, ξέρουν πως οι δοκιμασίες, είναι απαραίτητες για να προκύψουν οι καλύτερες ευκαιρίες. Άλλωστε δεν βλέπεις ουράνια τόξα αν δεν βρέξει πρώτα.
 5. Ξέρουν πώς να δίνουν την σωστή διάσταση στα πράγματα Ένας πραγματικός φίλος της βροχής, ποτέ δε θα φρικάρει για τον καιρό. Σε τελική ανάλυση, είναι μερικές σταγόνες, όχι τα τέρατα της αποκάλυψης! Ξέρει πώς να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα και τις προοπτικές της. Όταν χρειάζεσαι κάποιον να μιλήσεις, βρες κάποιον που να αγαπάει την βροχή. Θα σε βοηθήσει!
 6. Μπορούν να δουν ομορφιά στη λύπη Έτσι όπως η βροχή βγάζει μια αίσθηση καθαρότητας και κάτι καινούριο στη ζωή, οι φίλοι της εκτιμούν την κάθαρση μετά από ένα καλό κλάμα. Ένας από τους αγαπημένους τους τρόπους για να περάσουν την μέρα τους, είναι να χωθούν στον καναπέ, να κουκουλωθούν και να δουν μια δακρύβρεχτη ταινία!
 7. Έχουν μια κυνική ματιά για τη θνητότητά τους. Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο πιο ζωντανό από το να ξέρει την ρευστότητα της ζωής! Όσο επιπόλαια μπορείς να τους δεις να χορεύουν στην βροχή και να τραγουδάνε τραγούδια για την βροχή, τόσο εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις πως είναι εσωστρεφείς. Μια μέρα με καταιγίδα, τους δίνει την τέλεια ευκαιρία για να ατενίσουν την ζωή. Όπως παρατηρούν την κίνηση των σύννεφων ή τα φύλλα των δέντρων που πέφτουν, εκείνοι μπορούν να σκέφτονται για την ίδια την πορεία της ζωής που περνάει. Οι φίλοι της βροχής, άλλωστε, ξέρουν καλά την έκφραση «Ζεις μόνο μια φορά»…

1 σχόλιο:

  1. πιστεύω η βροχή σε χαλαρωμένη σου δίνη μια ευεξία και βλέπεις την ζωή από την ωραία της πλευρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή