Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ. Τα ΗΑΕ απέσυραν τη συμμετοχή τους από τις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών

Τα ΗΑΕ απέσυραν τη συμμετοχή τους από τις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστώνΤην αναστολή της συμμετοχής τους στις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους αποφάσισαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανού αξιωματούχου. Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας ο αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέστειλαν τη συμμετοχή τους στις αεροπορικές επιδρομές μετά τη σύλληψη και εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου από τους τζιχαντιστές.
 «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέστειλαν τη συμμετοχής τους στις αεροπορικές επιδρομές. Αλλά επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ότι τα ΗΑΕ εξακολουθούν να είναι σημαντικός και πολύτιμος συνεργάτης που συμβάλλει στο συνασπισμό» δήλωσε ο αξιωματούχος. Επισήμως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποσύρθηκαν από τις αεροπορικές επιχειρήσεις. «Εμείς δεν πρόκειται να επιβεβαιώσουμε αναφορές σχετικά με άλλες χώρες και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους», ανέφερε σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι.
 Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνει περισσότερες από 60 χώρες οι οποίες μετέχουν σε διάφορες αποστολές, όπως οι αεροπορικές επιδρομές, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, η προπαγάνδα και η πάταξη των οικονομικών συναλλαγών του Ισλαμικού Κράτους. Μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν επιχειρούν ή υποστηρίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων και στόχων των ισλαμιστών στη Συρία. Η Αυστραλία, η Βρετανία, ο Καναδάς και η Γαλλία επιχειρούν με αεροσκάφη τους στο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου