Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Βενιζέλος: «Τυφλή η πόλωση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ»

Βενιζέλος: «Τυφλή η πόλωση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ»Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «κυβερνητικός μπαλαντέρ» και δεν επιθυμεί οπωσδήποτε να βρεθεί στην κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
 Ο κ. Βενιζέλος δεν απέκλεισε ωστόσο την ψήφο ανοχής από τους βουλευτές, λέγοντας πως «το κοινοβουλευτικό σύστημα όταν λειτουργεί συνεργατικά και όχι πλειοψηφικά έχει διάφορα σχήματα. Ψήφος ανοχής σημαίνει ότι δεν μετέχεις στην κυβέρνηση, στην διαχείριση, στους χειρισμούς αλλά τους κρίνεις στη Βουλή».
 Επίσης χαρακτήρισε «τυφλή» την πόλωση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως από την μια υπάρχει ένας άγαρμπος εκφοβισμός «ότι αν δεν συνεχίσουμε εμείς θα καταστραφούμε, οι τράπεζες, το δημόσιο ταμείο» και από την άλλη, όπως είπε, μια αφελής ή και κουτοπόνηρη προσπάθεια εφησυχασμού ότι δεν συμβαίνει τίποτα. «Όλα τέλεια η Ευρώπη μας περιμένει. Είναι και το ένα και το άλλο απατηλό και επικίνδυνο» είπε
 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε πως δεν ήταν το κόμμα του εκείνο που προσχώρησε στην πολιτική άλλων, αλλά κάποια από τα υπόλοιπα κόμματα προσήλθαν στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ποταμιού λέγοντας ότι περιλαμβάνει παλιά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, συνταξιούχους εθνικιστές, νεοφιλελεύθερους, οι οποίοι αγωνίστηκαν από την εποχή του κ. Μητσοτάκη έως την εποχή του κ. Μάνου. «Ο καθένας μπορεί να κρίνει τι σημαίνει η νέα ΔΗΜΑΡ – ας το πω έτσι – σε σχέση με την καμπύλη της παλιάς» είπε. Σχετικά με την πολιτική πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου είπε πως δεν κατάλαβε τον λόγο που οδήγησε τον κ. Παπανδρέου να εγκαταλείψει το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του για να δημιουργήσει έναν πολιτικό φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου