Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Γιατί οι νέες μαμάδες δεν έχουν διάθεση για σεξ;....

Γιατί οι νέες μαμάδες δεν έχουν διάθεση για σεξ;Μήπως μετά τον ερχομό του παιδιού σας νιώθετε να εχει μειωθεί αισθητά η σεξουαλική σας διάθεση; Ακούγεται ανησυχητικό; Χαλαρώστε. Δεν χάνεται η όρεξη για σεξ όταν έρχονται τα παιδιά. Χάνεται, όμως, ο χρόνος για τους δυο σας, ο οποίος αφιερώνεται πλέον στα παιδιά! Είναι κατανοητό. Είστε κουρασμένη. Και υπάρχουν αμέτρητα άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε, από το πώς θα γίνετε λίγο πιο σέξι, για να προσελκύσετε τον σύντροφό σας στο κρεβάτι.. Είστε, όμως, πολλοί νέα για να βγάλετε κάτι τόσο απολαυστικό και διασκεδαστικό από την ζωή σας! Αναγνωρίστε, λοιπόν, τι σας μειώνει την σεξουαλική επιθυμία και αντιμετωπίστε το άμεσα.
 Μια γυναίκα μπορεί να ξεκινήσει να έχει σεξουαλικές επαφές περίπου 6 εβδομάδες μετά τη γέννα. Ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό αναφέρει ότι έχει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία μετά τον τοκετό. Στην πραγματικότητα, ορισμένες νέες μαμάδες δεν νιώθουν έτοιμες γι’ αυτό ακόμα κι ένα χρόνο μετά. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν νέες μαμάδες αναφέρουν ότι οι βασικές αιτίες που το σεξ λείπει από την καθημερινότητά τους είναι η σωματική κόπωση, οι συνήθειες ύπνου του μωρού και η έλλειψη χρόνου. Πέρα, όμως, από την υπερβολική κούραση και το άγχος που συνοδεύουν τις μαμάδες, υπάρχουν και ορισμένες σημαντικές ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας και είναι αδύνατο να σας αφήσουν ανεπηρέαστες.
Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, η προσαρμογή στο νέο τρόπο ζωής ως μητέρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, και το σεξ περνά σε δεύτερη μοίρα κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο. Διαβάστε και ορισμένους ακόμα σημαντικούς λόγους που κόβουν κάθε όρεξη για σεξ στις νέες μαμάδες Τα προβλήματα με τον σύζυγο Από τους βασικότερους λόγους που δεν έχει μια γυναίκα διάθεση για σεξ είναι τα προβλήματα που έχει με τον σύντροφό της. Για τις νέες μαμάδες, το να νιώθουν ζεστασιά για τον σύντροφό τους είναι βασικό προκειμένου να έχουν όρεξη για σεξ.
 Ο ερχομός ενός παιδιού φέρνει και πολύ συχνούς καυγάδες λόγω της κούρασης και των αυξημένων υποχρεώσεων. Είναι σημαντικό, λοιπόν, όταν καβγαδίζετε να το κάνετε εποικοδομητικά, να έχετε καλή επικοινωνία, να μην νιώθετε προδομένες αλλά να προσπαθείτε να βρείτε μια λύση. Η έλλειψη ύπνου Οτιδήποτε επιβαρύνει τον ύπνο σας μπορεί να επιβαρύνει και την σεξουαλική σας διάθεση. Οι νέες μαμάδες που φροντίζουν όλη τη ώρα το μωρό τους και δεν κοιμούνται καλά. Μπορεί να κοιμούνται πολύ αργά το βράδυ ή να σηκώνονται πολύ νωρίς το πρωί. Η κούραση δεν αφήνει περιθώρια για ερωτικά «παιχνίδια». Είναι, λοιπόν, σημαντικό να αντιμετωπίσετε οριστικά οποιοδήποτε πρόβλημα ύπνου.
 Η κακή εικόνα που έχετε για το σώμα σας Το να νιώθετε σέξι είναι πιο εύκολο όταν σας αρέσει η εμφάνισή σας. Αν, όμως, δεν καταφέρετε να αποδεχθείτε την εικόνα του σώματός σας άμεσα, λόγω των πολλών μεταβολών που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά, δεν μπορείτε να απολαύσετε το σεξ. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε όπως μπορείτε να αποκτήσετε την εικόνα που θέλετε. Το δεύτερο καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι αγαπήσετε την εικόνα που έχετε, για να την αγαπήσει και ο σύντροφός σας. Μην κυνηγάτε την τελειότητα στη ζωή σας γιατί έτσι χάνετε την ουσία της
 Η κατάθλιψη Η επιλόχεια κατάθλιψη πολλές φορές δεν αφήνει τις νέες μαμάδες να απολαύσουν το μωρό τους την οικογένεια τους, τη σχέση τους με τον σύντροφό τους.Το να έχει κανείς κατάθλιψη απομακρύνει σχεδόν κάθε απόλαυση από την ζωή του, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ. Αν παίρνετε ήδη αντικαταθλιπτικά, μιλήστε με τον γιατρό σας γιατί αν ευθύνονται αυτά για την μειωμένη σεξουαλική σας διάθεση, πιθανώς να χρειαστεί να αλλάξει την αγωγή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου