Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΣΜΟΣ. ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑ!....Τύμπανα Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ουκρανία!...

Τύμπανα Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου στην ΟυκρανίαΣτο άρθρο που ακολουθεί, ο Πολ Γκρεγκ Ρόμπερτς προειδοποιεί ότι ο εξοπλισμός του Κιέβου με αμερικανικά όπλα, για να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους ρωσόφωνους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, ουσιαστικά ανοίγει τον ασκό του Αιόλου που θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με εμπλοκή της Ρωσίας.
 Αναδημοσιεύουμε το άρθρο στο πλαίσιο της πλουραλιστικής ενημέρωσης των αναγνωστών μας, δίχως να σημαίνει ότι και το υιοθετούμε στα ακραία συμπεράσματά του
 H Ουάσιγκτον αποφάσισε να εξοπλίσει την Ουκρανία στις νέες στρατιωτικές επιθέσεις που σχεδιάζει να εξαπολύσει εναντίον των ρωσόφωνων αυτονομιστών στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ. Ένας Ρώσος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε την απερίσκεπτη απόφαση της Ουάσινγκτον να προμηθεύσει με όπλα το Κίεβο, λέγοντας ότι συνιστά παραβίαση των συμφωνιών και καθιστά μια πολιτική επίλυση των συγκρούσεων λιγότερο πιθανή. Βέβαια η δήλωση αυτή είναι περισσότερο περίπλοκη.
Υποδηλώνει ότι η ρωσική κυβέρνηση μάλλον δεν έχει ακόμα «χωνέψει» το ότι η Ουάσιγκτον δεν τρέφει κανένα ενδιαφέρον για την επίλυση της σύγκρουσης. Σκοπός της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία και τους νεοναζί μισθοφόρους εναντίον της Ρωσίας. Όσο χειρότερες γίνονται οι συγκρούσεις, τόσο πιο ικανοποιημένη είναι η Ουάσινγκτον. Η ρωσική κυβέρνηση περίμενε ίσως ότι η Ευρώπη θα ερχόταν στα «συγκαλά» της και ότι η σύγκρουση θα επιλύονταν ειρηνικά. Ωστόσο, οι προσδοκίες της διαψεύδονται και θα πρέπει να κινηθεί άμεσα ώστε να προλάβει την επιδείνωση της κρίσης, συνενώνοντας τις περιφέρειες των αυτονομιστών με τη Ρωσία.
 Αν η ρωσική κυβέρνηση εγκαταλείψει τους ρωσόφωνους αβοήθητους, θα πρόκειται ξεκάθαρα για ταπείνωση. Αν η Ρωσία μείνει στο περιθώριο, ενώ οι Ουκρανοί καταστρέφουν το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ, τότε η επόμενη επίθεση θα πραγματοποιηθεί εναντίον της Κριμαίας. Μέχρι τη στιγμή που η Ρωσία θα αποφασίσει να εμπλακεί, ίσως ο εχθρός να έχει γίνει πιο ισχυρός. Με την αδράνειά της η Ρωσία ουσιαστικά επιτρέπει στις ΗΠΑ να επιτεθούν εναντίον της. Η Ρωσία θα μπορούσε να απειλήσει την Ευρώπη ότι είτε θα αποσυρθούν από το «άρμα» των ΗΠΑ, είτε θα της διακόψει την παροχή φυσικού αερίου.
 Η ρωσική κυβέρνηση θα μπορούσε να απαγορεύσει τις πτήσεις πάνω από τις αποσχισθείσες επαρχίες και να στείλει ένα τελεσίγραφο στο Κίεβο. Θα μπορούσε επίσης να αποδεχθεί τα αιτήματα του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ για ενοποίηση ή επανένωση με τη Ρωσία. Κάθε μία από αυτές τις δράσεις θα αρκούσε για την επίλυση της κρίσης, προτού αυτή βγει εκτός ελέγχου και ανοίξει το δρόμο για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο αμερικανικός λαός φυσικά δεν γνωρίζει ότι η Ουάσιγκτον βρίσκεται στα πρόθυρα της έναρξης ενός επικίνδυνου πολέμου. Ακόμη και οι ενημερωμένοι σχολιαστές έχουν αποπροσανατολιστεί από την προπαγάνδα που θέλει τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία και να προμηθεύει με όπλα τους αυτονομιστές. Η Ρωσία πρέπει οπωσδήποτε πλέον να επιλέξει το πώς θα αντιδράσει στην αλαζονεία των ΗΠΑ: είτε με υποτέλεια, είτε με πόλεμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου