Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ...ΕΝΑΣ ΣΕΦ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ....Νόστιμα μπιφτέκια με μελωμένες πατάτες φούρνου!...

Νόστιμα μπιφτέκια με μελωμένες πατάτες φούρνουΑφράτα, μαλακά μπιφτέκια με πατάτες φούρνου.
 Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια.
 Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
 Υλικά για τα μπιφτέκια
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 2 κρεμμύδια τριμμένα 2 ντομάτες τριμμένες 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο 2 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας ρίγανη 1 κουταλιά σούπας μπαχάρι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι για τις πατάτες φούρνου 8 πατάτες μεγάλες 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα 1 κουταλιά σούπας ρίγανη Χυμό από δυο λεμόνια ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 φλ. τσαγιού νερό αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε χοντρές φέτες. Βάλτε τις σε μπολ και προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
 Ανακατέψτε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. Αδειάστε τις σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. Περιχύστε με το νερό και ψήστε στους 200°C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάστε τα μπιφτέκια. Βάλτε τον κιμά σε μπολ, τρίψτε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειάζεστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίξτε το ψωμί και βάλτε το στον κιμά.
 Προσθέστε τη ρίγανη , το μπαχάρι, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ζυμώστε πολύ καλά για να γίνει αφράτο το μείγμα. Αν είναι σφιχτό, ραντίστε με λίγο νερό. Πλάθετε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάστε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες. Συνεχίστε το ψήσιμο για 30΄ αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου